kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Elveda Rumeli bu akşam 'de merhaba diyecek

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN
atv'nin yeni dönem dizisi Elveda Rumeli, bu akşam saat 19.30'da izleyiciyle buluşacak. Osmanlı'nın çöküş dönemi, Balkanlar'daki göçü, gerçek yaşamı ve insan hikayelerini anlatan dizi, kah ağlatacak kah güldürecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Elveda Rumeli bu akşam 'de merhaba diyecek
Hatırla Sevgili'yle yapımcılıkta da iddialı olduğunu gösteren atv, yine dev bir prodüksiyona imza atıyor. Başrollerini Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez'in üstlendiği dizi, bu yılın en iddialı yapımlarından biri olmaya aday.

YURTDIŞINDA ÇEKİLİYOR

Tamamı yurtdışında çekilen ilk dizi olma özelliğini taşıyan Elveda Rumeli, 1896 yılında Balkan Savaşları sonrasında, Türkler'in Balkanlar'dan göçünü anlatıyor. Dizi aynı zamanda Osmanlı'nın son dönemine de ayna tutuyor. Sütçü Ramiz Efendi, hanımı Fatma, beş kızı ve üç damat adayının çevresinde geçen trajikomik olayların konu alındığı dizi, izleyiciyi kimi zaman ağlatacak kimi zaman ise kahkahaya boğacak. Sinema ve televizyon dizilerinin başarılı yönetmeni Serdar Akar'ın imzasını taşıyan 'Elveda Rumeli'nin yapımcılığını ise Tarkan Karlıdağ üstleniyor. Senaryosunu Alican Yaraş'ın yazdığı dizinin müziklerinde ise; 'Hatırla Sevgili' için yaptıkları müziklerle adlarından söz ettiren Kemal Sahir Gürel, Erdal Güney ve Hüseyin Yıldız'ın imzası var. Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez'in başrolünü üstlendikleri dizinin oyuncu kadrosu ise şöyle: Tuna Orhan, Hande Subaşı, Gülçin Şantırcıoğlu, Ertan Saban, Tolgahan Sayışman, Engin Akyürek, Filiz Ahmet, Bedia Begovska ve Gökhan Mete. Kadroda ayrıca birçok Makedonyalı Türk de bulunuyor ve çoğu konservatuvarın tiyatro bölümünde okuyor. Yaklaşık 140 kişilik bir ekiple çekilen 'Elvada Rumeli'nin teknik ekibinin ise neredeyse tamamı Makedonlardan oluşuyor.

SİNEMA FİLMİ GİBİ OLDU
Dizide; Sütçü Ramiz karakterini usta oyuncu Erdal Özyağcılar canlandırıyor. 'Yabancı Damat'ta Antep şivesiyle konuşan başarılı oyuncu, bu defa da Rumeli şivesiyle karşımıza çıkıyor. Çekimlerden önce şiveyle ilgili bir ön hazırlık yapan Özyağcılar, yeni konuşma tarzını oldukça benimsemiş gözüküyor. Çok iddialı bir dizi çektiklerini söyleyen usta oyuncu şöyle konuşuyor: "Kullanılan mekanlar gerçek. Konu tamamen yaşanmış hikayelerden oluşuyor. Adeta sinema filmi gibi bir dizi oluyor. Komedi ve dramın iç içe olduğu bir proje bu. Nasreddin Hoca komedisi gibi..."
Haberin fotoğrafları