kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Yarın açılacak İstinye Park'ı önce biz gezdik

Orjin Grup ve Doğuş Grubu ortaklığıyla İstanbul'da hayata geçirilen İstanbul'un yeni alışveriş merkezi İstinye Park, yarın açılıyor. İstinye Park projesi, yaklaşık 264 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 349 bin metrekare toplam alana sahip. 82 bin metrekare kiralanabilir alanı, dört bin araçlık otoparkı bulunan alışveriş merkezini, yılda 18-20 milyon arasında kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

DEVLER BULUŞUYOR
Türkiye'de ilk ya da en büyük mağazasını İstinye Park'ta açacak olan markalar arasında Armani Jeans, DKNY Jeans, Dolce & Gabbana, Ferre, Gucci ve Paul Smith gibi moda dünyasının dev isimleri bulunuyor. İstinye Park, dünya markalarının yanı sıra aralarında Vakko, Beymen, Boyner, Mudo Concept, Gilan, Machka ve Derishow'un da bulunduğu önde gelen Türk markalarına da bünyesinde yer veriyor. İstanbul'da toplam 200'ün üstünde modacıyı bir araya getiren tek alışveriş merkezi olan İstinye Park'ta, 300'e yakın mağaza, 40'a yakın kafe ve restoran, biri İstanbul'un tek üç boyutlu IMAX teknolojisine sahip sinema salonu olmak üzere toplam 12 sinema salonu ile AFM de hizmetinizde... İstinye Park'ta, 6 bin metrekare alana yayılmış, açık-kapalı havuzları, büyük bir SPA'sı bulunan, spor ve yaşam merkezi Hillside City Club da hizmet verecek.

İLK ALIŞVERİŞ CADDEMİZ!
İstinye Park'ın, açık alanda yer alan Park bölümünde, Türkiye'deki alışveriş merkezlerinde bir ilk olduğu ifade edilen alışveriş caddesi uygulamasına yer verildi. Alışveriş caddesi, yeşil park alanının yanı sıra dünya modasına öncülük eden mağazaların sıralandığı sokakları ile bir şehir meydanını çağrıştıracak şekilde düzenlendi. Burberry, Chloe, Coach, Etro, Louis Vuitton, Paul Smith ve Hugo Boss gibi dünya markalarının yer aldığı bu meydana otomobille de girilebilecek. Merkezin Osmanlı mimarisinden esinlenerek oluşturulduğu belirtilen Pazar Yeri'nde ise, kasap, manav, balıkçı ve baharatçı dükkanları yer alıyor.

150 ÇEŞİT EV YEMEĞİ
Burada aslında herkes için bir şeyler var. Yani 20 milyona balık ekmek veya 15 YTL'ye üç çeşit sıcak yemek yiyebilmek de mümkün. Yani tipik esnaf lokantalarının modernleştirilmiş hali de İstinye Park'ta. İşte bu tarz mekanlardan biri de Zarifi'nin sahipleri Gürhan Ozanoğlu ve Fehmi Yaşar'ın açtığı, Osmani adlı, 120 kişilik restoran. Tipik bir esnaf lokantası şeklinde işleyecek restoran, 330 metrekare alan üzerine kurulu olacak. Bu alanın dörtte üçü mutfağa ayrılmış durumda. Mutfak ayrıca açık mutfak. Yani yapılan yemekleri görebiliyorsunuz. Burada tam 150 çeşit yemek olacak. Her ay ayrıca bir yöreye özgü yemekler yapılacak. Mutfakta 20 aşçı çalışacak. Osmani'nin en büyük özelliği gün ışığına çıkmamış yemeklerin de mönüde yer alacak olması.

EN BÜYÜK BALIK TEZGAHI!
Osmani'nin tam karışısında ise Balık Ev by Fishmekan var. Burada Türkiye'nin en büyük balık tezgahı olacak. Türkiye denizlerinde çıkan bütün balıklar taze olarak satılacak. Özel bir püskürtme sistemi ile balıklar deniz suyu ile taze kalacak. Tezgahın çevresinde bayanlar çalışıyor olacak ve istenirse balıkları temizleyip öyle verecekler. Burası 120 kişilik bir mekan olacak. İsteyen mönüden bakıp yemek yiyebilecek, isteyen de balık tezgahından kilo ile balık alıp, temizletip, pişirtebilecek. Burada sadece balık, salata, tatlı yenebilecek. Dükkanın mimarı ise Hasan Mingü...