kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Spears'e her hafta uyuşturucu testi

Yeni Haber
ABD'li ünlü şarkıcı Britney Spears 2 çocuğunun velayet hakkını kaybetmemek için haftada bir kez alkol ve uyuşturucu testi yaptıracak.

Spears ve eski eşinin çocukların önünde ve çocuklara bakması sırasının kendilerine gelmesinden 12 saat önce alkol ve uyuşturucu kullanmamalarını öngören mahkeme emrinin önceki gün ilgili taraflara tebliğ edildiği bildirildi. Mahkeme emrinin sadece Spears'ten alkol ve uyuşturucu testi istemesi dikkati çekti.

Yüksek Mahkeme Yargıcısı Scott. M. Gordon'un, mahkeme belgelerinde ''sunulan delillere dayanarak mahkememiz Spears'ın alışkanlık halinde, sık sık ve devamlı olarak uyuşturucu maddeler ve alkol aldığı sonucuna varmıştır'' ifadelerine yer verdiği görüldü. Mahkeme yargıcı, Spears'ın ayrıca haftada 8 saat bir ebeveynlik danışmanıyla bir araya gelmesini ve sözkonusu danışmanın ünlü şarkıcının toplantılara devam durumu ve ebeveynlik yetenekleri konusunda mahkemeye rapor sunmasına da hükmetti.

Spears ile Federline'ın çocuklarının önünde birbirleri aleyhinde alçaltıcı söz kullanmalarını ve çocuklarına disiplin amacıyla dayak atmalarını da yasaklayan mahkeme, her iki davalının da, ''çatışmasız ebeveynlik'' programını bitirmeleri gerektiğine karar verdi.

Eski eşi Kevin Federline ile Ekim 2004'te evlenen Spears, Kasım 2006'da boşanma davası açmış ve boşanma 30 Temmuz'da resmiyet kazanmıştı. Federline ile Spears, oğulları 2 yaşındaki Preston ile 1 yaşındaki Jayden James'ın ortak velayetini almış, ancak Federline daha geniş bir velayet hakkı elde etmek amacıyla mahkemeye başvurmuştu.

(AA)