kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan rektörlere yanıt: Kendi işinize bakın

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan'dan rektörlere yanıt: Kendi işinize bakın
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz AK Parti
anayasası yapmıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasını yapmak için bu yola koyulduk'' dedi. Başbakan Erdoğan, anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Henüz tartışmaya açtığımız bir anayasa metni ortada yoktur. Çalışmaları devam eden taslak tamamlandığında siyasi partilerden, üniversitelere, basına kadar tüm kesimlerin katkısı alınacak. Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri üzerinde yapılan bir çalışma yoktur" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa konusunda bir dizi uyarı açıklayan rektörleri sert bir dille eleştirerek, "Rektörler kendi işine baksın. Çalışmanın devam edip etmeyeceğine rektörler karar veremez" dedi.

Düzenlediği basın toplantısında, yeni anayasa konusunda açıklamalar yapan Erdoğan, "Anayasada yapılacak değişikliklerde onay makamı millettir diyoruz, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyeceksin, ondan sonra bunlar (rektörler) seçkinci takım çıkacak biz ne kadar istersek o kadar götüreceksin diyecek, orada dur deriz" şeklinde konuştu.
Erdoğan şunları söyledi:

"Rektörler bir araya gelmiş. Türkiye'de anayasayı yapma görev rektörlere aitse hükümetin anlamı yoktur. Bırakalım onlar götürsün bu işi. Kusura bakmayın, herkes konumunu bilecek. Yasama organı görevini kendilerinde görmeye kalkarlarsa orda durun deriz. Kalkıp da durumdan vazife çıkarma anlayışı var. Kaldı ki orada bulunan rektörler içinde bu işle ilgili olanlar var olmayanlar var, asıl bu yapılan ülkeyi germeye yöneliktir. Ne var sizin elinizde?

Biz bunu yapıyoruz, katkı sunacağınız bir şey varsa sunun.
Kalkıp da kafa bulandırmaya dönük bir hareket içine girerlerse olmaz. Öncelikle milletimizin iradesine saygılı olunmalıdır. Partimizin görüşlrini benimsemeyebilirler, biz Türkiye'ye anayasa yapıyoruz. Bu çalışma durdurulsun diyorsan kusura bakma, bizim yapacak çok işimiz var, vaktimiz yok."

Türban konusunda da bir zoruya yanıt veren Erdoğan, "Siyasi simge dediğiniz zaman bir partinin simgesi olması gerekir. Bu siyasi simge değil. Bir tek AK Parti'de mi var , hepsinde var ama dert başka dert onu bana söylettirmeyin siz anlıyorsunuz onu" şeklinde konuştu.

AJANSLAR