kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İngiliz bir anne ve Türk bir babanın kızı olan Jayda Uras, ekimde Cihangir Moda’da aromaterapi kursu verecek.

Toz Pembe bitkilerin gücüyle güzelleştiriyor

Buge CANKAT/GÜNAYDIN
İngiltere'de aldığı aromaterapi eğitimi sonrası Cihangir'de Toz Pembe isimli bir 'modern aktar' açan Jayda Uras; bitkilerden hazırladığı ürünlerle müşterilerine sağlık katıyor, yağlarıyla onları güzelleştiriyor..
Bir ay önce Cihangir Yeni Yuva Sokak'ta açılan 'Toz Pembe' isimli mekan, alternatif tıbba merak duyanların yeni adresi haline geldi. Siren Ertan ve Sena Cerrahoğlu gibi sosyetik isimlerin mekan sahibi Jayda Uras'ın hazırladığı ürünlerden kullanıyor olması 'Toz Pembe'nin kısa sürede ün yapmasına yardımcı oldu.

MODERN BİR AKTAR
Dükkanın raflarında özenle yerleştirilmiş gül yağı, lavanta yağı, badem yağı gibi onlarca çeşit yağ şişeleri, çeşitli iksirler ve insanın enerjisini düzenleyen esanslar bulunuyor. Burası şıklığı ve düzeniyle tam bir 'modern aktar' görünümünde... 4 yıl İngiltere'de 2 yıl ise Amerika'da bitki tıp ve aromaterapi üzerine eğitim alan dükkanın sahibi Jayda Uras; "Bitkilerin kullanılması Osmanlı döneminden beri var olan bir gelenek. Ama bu kültürü unuttuk. Ben de bu geleneği hatırlatmak istiyorum" diyor ve ekliyor: "Ayrıca Türkiye alternatif tıp alanında kullanılacak bitkilerin çok bol olduğu bir ülke. Dünya bu bitkileri bizden alıyor. Mesela Isparta gülleri gibi kaliteli gülleri başka yerde bulmak çok zor."

ÜRÜNLER 20-40 YTL
Uras'ın yüzde yüz organik olan ürünleri Vie En Rose etiketini taşıyor. Vie en Rose; Fransızca'da 'Hayata toz pembe bakmak' anlamına geliyor... Jayda Uras, en çok zayıflama, hemoroid, stres ve prostat sorunları üzerine ürünler sattıklarını söylüyor. Ürünlerin fiyatları ise 20 ile40 YTL arasında değişiyor.
Haberin fotoğrafları