kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Halk ne diyor?

Irkçılığa sahip çıkmak milliyetçilik değildir

İsmail Türüt"ün Hrank Dink cinayetini övdüğü gerekçesiyle tepki toplayan 'Plan Yapmayın Plan' adlı türküsüne İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir sahip çıktı: "Bu kutlanacak bir yurtseverliktir!"

GÖKHAN YERLİ: Haberleri okuyunca merak edip şarkıyı dinledim ama şarkının hangi kıtasının Hrant Dink'in katillerini övdüğünü anlayamadım. Ayrıca Dink İstanbul'da öldürüldü. Karadeniz'le bir alakası yok.

CAN HAN: Baro başkanı böyle konuşmadan önce 35 kez düşünmeli. Irkçılığa sahip çıkmak milliyetçilik değildir, küçülmektir. Bir toplumun rezilliğinin son mertebesidir. Koskoca baro başkanına bak! Ayıp, gerçekten çok ayıp!

ŞAHİN MELEN: İsmail Türüt"e yapılan açıkça linçtir. Helal olsun baro başkanına!

EMİNE İŞ: Sayın Türüt vatansever bir Anadolu insanıdır. Adam gibi adamdır. Sayın başkana da tüm kalbimle katılıyorum. Vatansever duyguları açıklamak ne zamandan beri suç sayılıyor. Birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Dış güçlerce yok edilmek istenen duygularımızı açıklama cesareti gösteren adam gibi adamlara sahip çıkmalıyız.

YAĞMUR ATA: Sanatçı topluma örnek olması gereken insandır. Verdiği mesajlar bölücü nitelikte olmamalı, insanları kışkırtmamalıdır. Hrant Dink bu vatanın evladıdır. Bir sürü insana iş vermiş bir vatandaştır. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun herkes önce insandır. Nasıl olur da bir cana kıymış insanlara şarkı yapılıp, övgüler yağdırılıyor anlamıyorum. Baro başkanını da yaptığı yorumlardan dolayı kınıyorum.
Haberin fotoğrafları