kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bolşoy Bale Yıldızları Türkiye'de sahne alacak

Dünyanın en ünlü bale topluluğu olan Bolşoy Bale Yıldızları, bugün Dolmabahçe'de çok özel bir gösteri sunacak. Türkiye'de ilk kez sahne alacak olan grup, gösterisinde 'Spartak' ve 'Swan Lake' ve 'Don Quixote'den performanslar sergileyecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bolşoy Bale Yıldızları Türkiye'de sahne alacak
Dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu'nda görev alan Bolşoy Bale Yıldızları, Türkiye'deki ilk gösterilerini bugün Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe'de sergileyecek. Yurtiçi Kargo'nun 25'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle sahne alacak olan grup sahnede, 'Spartak', 'Swan Lake' ve 'Don Quixote' gibi ünlü oyunlardan çeşitli performanslar sergileyecek.

ÖDÜLLERİ VAR
Grubun uluslararası birçok festivalden çeşitli ödüller alan üyelerinin yanı sıra 'Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı' unvanını taşıyanları da bulunuyor. Dün Dolmabahçe Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenlenerek bu geceki etkinliğe ilişkin bilgi verildi. Toplantıya, Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Cemil Erman, Bolşoy Bale Yıldızları grubunun şefi Vladimir Moiseev (birinci solist) ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanlık Temsilcisi TatianaVakhnova, Çınar Derneği Başkanı Prof. Ömer A. Aksu ve Milli Saraylar Daire Başkanı Yunus Aydın katıldı.

SANAT KÖPRÜSÜ KURULDU
Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Cemil Erman, Yurtiçi Kargo'nun 25'nci Kuruluş Yıldönümü'nde dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu'nun önemli dansçılarından oluşan 'Bolşoy Bale Yıldızları'nı Türkiye'ye getirmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Bolşoy Bale Yıldızları'nın lideri Vladimir Moiseev ise "Umarım bu gelişimizi, Türk sanatçılar da takip eder ve ümit ederim ki iki ülke arasında bale alanında da bir kültür köprüsü kurmuş oluruz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları