kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İzmir Çağdaş Avukatlar Yürütme Kurulu Baro Başkanı’nı manşet yapan SABAH ve Star gazetelerini adliye duvarlarına yapıştırdı.

Türüt'e destek veren başkana tepki yağıyor

Ali EYCE - Ersan ATAR ANKARA
İzmir Barosu Başkanı Erdemir'e tepki gösteren avukatlar ve siyasetçiler "Utanç duyuyoruz" dedi. Erdemir'in başkanlığının düşürülmesi istenecek..
Hrant Dink cinayeti sanıklarını kahramanlaştırıp cinayeti övdüğü "Plan Yapmayın Plan" türküsü nedeniyle kamuoyunun büyük tepki gösterdiği ve savcılığın soruşturma başlattığı İsmail Türüt'e destek veren İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir, İzmirlilerden büyük tepki gördü. İzmir Çağdaş Avukatlar Yürütme Kurulu Üyesi Aysun Koç, Barolar Birliği'ne başvurarak, Erdemir hakkında disiplin soruşturma açılmasını ve başkanlığının düşürülmesini isteyeceklerini söyledi. Çağdaş Avukatlar gurubundan Emin Özmen, İzmir Barosu Başkanı Erdemir'in açıkça zanlı sıfatıyla yargılanan kişiyi öven türküyü, yurtseverlik olarak nitelendirmesinin talihsiz bir açıklama olduğunu söyleyerek, "Türkünün sözleri suç unsuru içermektedir. Mensubu olduğum sivil toplum örgütünün başkanından böyle bir açıklama gelmesini son derece üzücü buluyorum. Üyesi olduğum kurumun böyle bir başkanı olmasından da utanç duyuyorum" dedi. Geçen seçimlerde Çağdaş Avukatlar Gurubu'nun Başkan Adayı olan Avukat Ahmet Okyay bir hukuk kurumunun başında bulunan kişinin şiddeti ne şekilde olursa olsun ifade etmesinin, övmesinin ya da takdir etmesinin üzücü olduğunu söyledi.

RESMEN IRKÇILIK YAPIYOR
CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş ise Baro Başkanı'nın neyi düşünerek böyle bir açıklama yaptığını anlamadığını söyleyerek, "İnsanları insanların kıymasıyla ilgili bir şarkı yapmak ve bunu övmek sadece bölünmeleri derinleştirir. Baro Başkanı'nın bu türden bir açıklamasını yadırgadım. Açıkçası kendisini de tanıyorum ve böyle bir açıklamayı beklemiyordum" diye konuştu. AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu da modern toplumlarda hiç bir zaman yasadışı işe izin verilmediğini belirterek, "Çünkü herkes hak peşine düşerse o zaman kaos olur. Kimsenin kimseyi cezalandırma gibi bir yetkisi olamaz. Şöyle böyle bir şekilde bunu öven bir düşünceye de asla sıcak bakamayız. Doğrusu bu açıklamayı çok yadırgadım" dedi. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Mahir Ulus ise Erdemir'in resmen ırkçılık yaptığını öne sürerek, "Irkçılığın yapıldığı bir yerde yurtseverlik olamaz. Irkçılık temelinde bölücülük yapılıyor. Demek ki Baro Başkanı oraya yakışmıyor. Demek ki kendisi hukukçu değil. Hukukta adalet ve vicdan hakim olmalı" diye konuştu.