kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Süleyman Demirel 'fevkalade' rol kesiyor

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
21 Eylül'de vizyona girecek olan 'Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de' adlı filmde Süleyman Demirel de oynuyor. Zeki Alasya'nın ricasını kıramayan eski cumhurbaşkanı, filmde 'fevkalade' bir oyunculuk performansı sergiliyor..
Zeki Alasya'nın yönettiği ve başrolünde yer aldığı 'Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de' adlı film, 21 Eylül'de gösterime giriyor. Firar edip halkın arasına karışan bir cumhurbaşkanının öyküsünün anlatıldığı filmde Zeki Alasya'ya; Derya Baykal, Şahap Sayılgan, Yeliz Yeşilmen, Ayla Algan, Sezai Altekin, Bahadır Tokmak ve Ali Uyandıran gibi isimler eşlik ediyor.

KENDİ EVİNDE ÇEKİLDİ
Film, konuk oyuncularıyla da dikkat çekiyor. Deniz Arman, Aykut Oray ve Aziz Üstel'den oluşan bu kadroya eklenen son isim Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. cumhurbaşkanı Süleyman Demirel oldu. Yakın arkadaşı olan Alasya'nın ricasını kıramayan Demirel, filmde gerçek hayatta da olduğu gibi emekli bir cumhurbaşkanını canlandırdı. Üstelik çekimler kendi evinde yapıldı.

HER ZAMANKİ ÜSLUBU

Filmde, firari cumhurbaşkanın nereye gitmiş olabileceği konusunda kendisine akıl danışılan Süleyman Demirel, bu soruya gerçek hayatta kullandığı kelimelerle yanıt veriyor: "Binaenaleyh memleket yönetimi ciddi iştir. Firar etmek olmaz. Sayın cumhurbaşkanının makamına geri dönmesi fevkalede önemlidir. Binaenaleyh biz makamımızı hiç terk etmedik. Çünkü fevkalede sorunların ortaya çıkacağını biliyorduk. Devlet işleri hiç şakaya gelmez. Biz de yorulduk, sıkıldık, bunaldık. Binaenaleyh Nazmiye Hanım'la tatile çıkmayı hiç düşünmedik. Çünkü memleketin bize fevkalede ihtiyacı olduğunu biliyorduk."
Haberin fotoğrafları