kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eski savaş uçağı şimdi Coşkun Aral'ın bahçesinde saksı görevi görüyor.

Harita abajur oldu savaş uçağı da saksı!

Eski bir savaş uçağından saksı, teraziden meyve sepeti olur mu? Hayal gücünü kullanan ünlüler, birçok objeyi üretildiklerinde hiç akla gelmeyen işlevlerde kullanıyor. İşte o isimler ve objeler.....
İzzeddin Çalışlar sake şişesinde çiçek var
Yazar İzzeddin Çalışlar, gezdiği ülkelerden aldığı objeleri evindeki ihtiyaçlarına göre uyarlayan isimlerden. Örneğin evinin salonunda kullandığı abajur kendi tasarımı. İran'dan aldığı keçe, Afgan şapkasını abajur haline getirmiş ve özgün bir tarz yaratmış. Çalışlar'ın farklı şekilde değerlendirdiği bir diğer obje de yastık kılıfı... Çerçevelediği yastık kılıfını sehpa içinde dekoratif amaçlı kullanan Çalışlar, Japonya'dan aldığı sake şişesini de artık vazo olarak masasında sergiliyor.

FEM güçlütürk meyveler tartıda
İletişim ve marka yöneticisi Fem Güçlütürk, seyahat etmeyi sevdiği kadar, aldığı eşyaları evinde değerlendirmeye de özen gösteriyor. Güçlütürk, Peru'dan getirdiği tartıyı mutfakta meyve ve sebze tabağı olarak değerlendirmiş. Güçlütürk'ün evindeki en ilginç obje ise teras katında kullandığı fener. Ankara'da bir antikacıdan satın aldığı fener eskiden içinde gaz yağı yakılarak kullanılıyormuş ama şimdi ampulü olan bir abajur.

Coşkun Aral tekerlek artık bank
Gezip gördüğü her ülkeden bir hatıra getiren fotoğrafçı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral, işi biraz abartmış! Öyle ki evinde F-100 tipi bombardıman uçağı bile var. Aral, uçağın kokpitli gövdesi ve yakıt tankını evinin bahçesinde saksı olarak kullanıyor. Bu uçak saksının içinde bir ağaç bile var. Aral'ın terasındaki diğer ilginç obje ise bir at arabası tekerleği. O da şimdi bir bankın dayanak kısmı olmuş.

Saffet Emre Tonguç 200 yıllık harita abajur
Profesyonel rehber ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç'un evindeki en değerli hatırası çalışma masasında kullandığı abajur. Üzerinde 19'uncu yüzyıldan kalma İstanbul haritası bulunan abajurun gövde kısmı da eski bir gemi parçası. Tonguç, Amerikalı bir ailenin kendisine hediye ettiği, bakkallarda kullanılan 'Tek kollu canavar' adındaki sakız makinesini bozuk para kutusu olarak değerlendirilmiş.

Yonca Ebüzziya ayran tasında kayısı
Marka elçisi ve sunucu Yonca Ebüzziya, Mardin seyahatinde aldığı ve kentin kültürünü yansıttığına inandığı tasları ofisinde kullanıyor. Ayran tası olarak kullanılan gümüş kaplar, artık zarif birer kuruyemiş kabı. Ebüzziya, bu taslarla misafirlerine ceviz ve kayısı ikram ediyor.
Haberin fotoğrafları