kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'İtfaiye sadece oğluma değil hayatımıza çarptı'

NURDENİZ KUTSEL
İntihar girişimine yetişmeye çalışan itfaiyenin çarptığı Özenç Göllücü, annesinin yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor. Anne Göllücü "Oğlumu kaliteli kask kurtardı" diyor..
Faruk Özenç Göllücü her cuma yaptığı gibi okuldan çıkmış, motosikletiyle anneannesinin evinin yolunu tutmuştu. Harbiye'de kırmızı ışıkta hızla geçen itfaiye aracı motoruna çarptı, Özenç yolun kenarına savruldu. Ağır bir beyin travması geçiren gence ilk müdahaleyi şans eseri yoldan geçen iki hemşire yaptı. İtfaiye aracı ise, bir apartmanın altıncı katına çıkıp intihar edeceğini haykıran adama yetişmeye çalışıyordu. Adam, intihardan vazgeçtiğini açıklayıp serbest kaldı. İtfaiye aracının çarptığı Özenç ise komaya girdi.

İŞİNİ BIRAKTI, OĞLUYLA İLGİLENİYOR
Çocukluğundan bu yana motosikletlerle büyüyen Özenç, ilk motoruna 18 yaşına basar basmaz sahip oldu. "Özenç'in çok dikkatli bir sürücü olduğunu bildiğim için karşı çıkmadım" diyen anne Ceylan Göllücü, "Oğlumla ben de biniyordum. Ama, siz ne kadar dikkatli olursanız olun trafikte motorları sürekli taciz ediyorlar, hızlı ve pratik olan motorları kıskanıyorlar" diye konuşuyor. İçlerinde hep bir tedirginlik taşıdıklarını anlatan anne, kaza günü dünyanın başlarına yıkıldığını anlatıyor. Kazadan sonra hayatlarının tamamen değiştiğini söyleyen anne Ceylan Göllücü "O itfaiye aracı sadece oğlumuza değil hayatımıza çarptı" diye konuşuyor. Hala devam eden kamu davasında görgü tanıkları ise Özenç'in bir hatası olmadığı yönünde ifade verdi. Aile maddi ve manevi tazminat davası açma konusunda kararsız. İşini bırakıp gününün tamamını Özenç'le, onun tedavisi için geçirmeye başlayan anne Ceylan Göllücü, tamamen oğlunun tedavisine odaklandıklarını belirtiyor.

EKİPMAN KURTARDI
Faruk Özenç Göllücü, bugün hayatta olmasını kullandığı çelik kaskına borçlu. Oğlunun kasksız ve ekipmansız asla trafiğe çıkmadığını anlatan anne, "Piyasada ucuz, plastik kasklar da satılıyor ama kaliteli kask hayat kurtarır" diyor. Kaza sonrası uzun süre komada kalan 25 yaşındaki Özenç, kazanın ardından geçen 6 ay içinde hayata kaldığı yerden dönmek için büyük çaba harcadı. Hastanede geçirdiği aylar boyunca en büyük destekçisi sevdikleri, dostları oldu. Hala kısmi hafıza kaybı yaşayan, yürüme ve konuşma zorluğu çeken Özenç, bir an önce eski yeteneklerine kavuşmayı diliyor. Özenç'in iyileşir iyileşmez yapacağı ilk iş ise gönül verdiği Fenerbahçe'nin bir maçına gitmek. Yaşadığı tüm kötü günlerin aksine genç adam motosiklete binmekten vazgeçmeyeceğini söylüyor.