kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'Selvi Boylum Al Yazmalım' oyununda Kerem Alışık bıçkın delikanlı 'İlyas'ı canlandırmıştı. İpek Tuzcuoğlu da ' Asya'yı oynamıştı.

Bıçkın bir delikanlıydı geneleve çaycı oldu!

Özlem AVCI/MAGAZİN
2005'te bıçkın delikanlı olarak sahneye çıkan Kerem Alışık şimdi de genelevde çaycı oldu! 1974 yılında Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı 'Kadıncıklar' isimli oyunun yeni versiyonunda Alışık ve Nurseli İdiz başrolde..
Tuncer Cücenoğlu tarafından 1974 yılında yazılan 'Kadıncıklar' isimli oyun, Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından bu yıl 'Kadıncıklar 2008' olarak sahneye taşınacak. Oyun, Ramazan bayramının ikinci günü yani 13 Ekim'de perdelerini açacak. Yönetmenliğini Galip Erdal'ın yaptığı oyunda 2005'teki 'Sevil Boylum Al Yazmalım' oyununda bıçkın bir delikanlıyı canlandıran, geçen yıl da 'Güllü Geliyor Güllü' isimli oyunda zengin bir aile çocuğunu canlandıran Kerem Alışık, 'genelev çaycısı Parlak' karakteriyle tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Oyunda Nurseli İdiz, 'Gümüş' dizisinden tanıdığımız Songül Öden, Oya İnci, Yeşim Kızılgeç, Parkan Özturan, Ahmet Ferhat Göçmen, Ömer Duran ve Derviş Tezcan'ın yanı sıra Sadri Alışık Kültür Merkezi'nin mezunları da başkahramanlar arasındaki yerlerini alacak.

BOL ÖDÜLLÜ BİR OYUN
İmam nikahından seviyeli birlikteliğe, kumadan töreye ve namus cinayetine, genelev kadınından dost hayatı yaşayan kadınlara geniş bir hikayesi olan oyunda kadınların yaşama alanlarını körelten ve genelevde geçen öyküler yer alıyor. İki perdeden oluşan 'Kadıncıklar'; 1983 yılında TOBAV Birincilik Ödülü, 1984 yılında Avni Dilligil En Başarılı Yazar Ödülü, 1984 yılında ise İsmet Küntay Yılın Yazarı Ödülleri'ni kazanmıştı.
Haberin fotoğrafları