kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Olay klip ve türküye çifte soruşturma...

Orhan YURTSEVER SABAH
Hrant Dink suikastini öven klip ve türkü hakkında Başsavcılık iki yönlü soruşturma başlattı. İsmail Türüt ve söz yazarının ifadeleri alınacak..
Türkücü İsmail Türüt'ün, Hrant Dink'in katil sanıklarını övdüğü öne sürülen 'Plan Yapmayın Plan' adlı türküsü ile takma isimle yayınlanan klibi hakkında cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı. İsmail Türüt'ün türküsü ve türküye hazırlanan bir klibin video paylaşım sitesi YouTube'da yer alması nedeniyle çıkan haberlerin ardından İstanbul Emniyeti'nin hazırladığı dosya üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. İstanbul Basın Savcısı Nurten Altınok konuya ilişkin 2 yönlü bir soruşturma başlattı. Bir yandan video görüntülerini hazırlayarak YouTube'a sunanlar, diğer yandan da türkünün sözlerinin suç unsuru taşıyıp taşımadığı inceleniyor. Sözleri yazan Ozan Arif ile İsmail Türüt'ün de ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

KLİP HÂLÂ YOUTUBE'DA
Öte yandan, İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin YouTube'daki klibe erişimi yasaklama kararına rağmen büyük tepki çeken klip hala sitede izlenebiliyor. Klibin çok sayıda link aracılığıyla sitede yayınlandığı, henüz tamamı tespit edilemediği için videonun izlenebildiği kaydedildi. Söz yazarı Ozan Arif, türkücü İsmail Türüt ve söz konusu klibi YouTube'a hazırlayıp gönderenler hakkında, "suçu ve suçluyu övme" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından soruşturma yürütülüyor. TCK'nin 215. maddesinde yer alan "suç ve suçluyu övme"de iki yıla kadar hapis, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama başlığı altında düzenlenen TCK'nin 216/1. maddesinde ise bir yıldan üç yıla kadar hapis isteniyor.

OZAN ARİF: SAHİP ÇIKIYORUM
Türkünün söz yazarı Ozan Arif şok bir çıkış daha yaptı. Ozan Arif, Hrant Dink'in katil zanlısına destek veren sözler sarfetti. Önceki gece Yeniçağ TV'de canlı yayına katılan Ozan Arif, "Öcalan'a sahip çıkan varsa ona da sahip çıkan olacak. İlla beni oraya itiyorsanız ben sahip çıkıyorum derim" diye konuştu. Ozan Arif, programı sunan spikerin "Şiirinizin içinde din veya bölücülükle ilgili hiçbir şey yok" gibi kendisini destekleyici sözleriyle görüşlerini açıkladı. Ozan Arif özellikle Yeni Şafak gazetesi ile ilgili olarak da çok sert ifadelerde bulundu. Olay klipteki türkünün söz yazarı Arif, "Size mi düştü lan?" gibi ifadelerde de bulundu.
Haberin fotoğrafları