kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tersanede çalışıyordu komiser yardımcısı oldu

ESRA ÇELİKER
'Başkomiser Nevzat' dizisinde komiser yardımcı Ali'yi oynayan Pamir Pekin tersanede tekne yaparken keşfedilmiş!..
atv ekranlarında yayınlanan 'Başkomiser Nevzat' dizisinin yeni yıldızı Pamir Pekin'in tersanede tekne yaparken keşfedildiği ortaya çıktı. Yönetmen Veli Çelik'in tekne almak için geldiği atölyeye geldiğini ve bu sayede tanıştıklarını söyleyen Pekin, olayı şöyle anlattı: "Veli Çelik bir sonraki gelişinde bir dizi çekeceğini ve oynamak isteyip istemeyeceğimi sordu. O güne kadar, birkaç reklam filmi dışında, oyunculukla hiç alakam olmamıştı. Bir gün dizinin senaristi Ahmet Ümit'le birlikte geldi. Beni bu işi yapabileceğime ikna ettiler ve her şey böyle başladı."

ÇALIŞMALIYIM
Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümü mezunu olan ve üniversiteye başladığı yıllarda harçlığını çıkarmak için mankenlik yapıp birkaç reklam filminde oynayan Pekin, üniversiteyi bitirdikten sonra ahşap yelkenli teknelerin restorasyonunu yapmaya başlamış. Pekin oyunculuk serüvenini ve başına gelenleri anlattı:

* Dizide canlandırdığım Ali karakteri; çabuk sinirlenen, laf dinlemeyen, olayların içine düşünmeden direkt giren biri. İçindeki sevgiyi ortaya çıkarmakta zorlanıyor. Yurtta büyüdüğü için ailesinden gereken sevgiyi görmemiş. Kadınlarla arası pek iyi değil.

* Bugüne kadar karakola çok gittim. Dizideki rolüme hazırlanmak için gitmeme pek gerek kalmadı. 20'li yaşlarımda karakollarda fazlaca vakit geçirmişliğim var; sağ olsunlar beni misafir ettiler.

* Altan Erkekli gibi bir ustanın karşısında ilk başlarda çok heyecanlandım. Ama yavaş yavaş alıştım. Ayrıca onunla oynamak benim için ayrı bir gurur kaynağı... Kendimi şu anda iyi bir oyuncu olarak göremiyorum. Çok çalışmam gerekecek. Ama ilerleyen zamanlarda ne olur, ben de bilemiyorum.

AHU'YLA AŞK OLMAZ
* Dizi oyuncuları arasında bir müddet sonra aşk haberleri gündeme geliyor. Ama biz Ahu (Yağtu) ile gayet iyi iki arkadaşız. İkimizin de böyle bir duyguya kapılacağımızı sanmam.

* Normal yaşamımda yakışıklılığımın çok bir yardımını görmedim. Ama gece dışarı çıkınca işimi kolaylaştırabiliyor.

* Yelken sporunu, ahşapla uğraşmayı seviyorum. Ayrıca rüzgar sörfü ve boks yapıyorum. Spor arabalarla da çok ilgiliyim. Fırsat buldukça dağlara gidip kamp kurar, geceyi doğada geçiririm. Bir de arkadaşlarımla toplanıp rakı içmeyi severim.
Haberin fotoğrafları