kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Metrobüslere yoğun ilgi

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Metrobüslere yoğun ilgi
Trafiğe çözüm için ilk etapta Cevizlibağ-Küçükçekmece arasında başlatılan metrobüs hattı hizmete girdi.

Hatta ilerleyen metrobüs ve otobüslere binen vatandaşlar, daha önce trafik çilesi yaşadıkları yolda rahatça ilerlemenin mutluluğunu yaşadı. Vatandaşlar, insanların toplu taşıma araçlarını kullanması halinde Metrobüs'ün trafiğe çözüm olabileceğini söyledi.

İstanbul trafiğine çözüm için Avcılar-Mecidiyeköy arasında yolcu taşıması planlanan metrobüsün ilk etabı, Cevizlibağ-Küçükçekmece arasında hizmete girdi.

Hollanda'dan satın alınan metrobüsler yetiştirilemediği için seferler, kiralık olarak getirilen 2 metrobüs, 8 Capa City ve 30 çift katlı otobüsle başladı. Metrobüs hattının kullanıma açılacağını daha önceden öğrenen İstanbullular sabahın erken saatlerinde duraklara akın etti. Okulların açılması ile trafik yer yer trafik yoğunlaşmasının yaşanırken, metrobüs hattını kullanan vatandaşlar ise trafik sorunu yaşamadan seyahat etmenin keyfini yaşadı. Daha önce aynı yolu minibüs ve otobüsle kat etmek için trafikte büyük çile çeken vatandaşlar, metrobüs hattı sayesinde, birkaç dakikada istedikleri yere ulaştı.

Metrobüsü ilk defa kullanacakları için durakları tam olarak bilmediklerini belirten vatandaşlar, metrobüsle yaptıkları yolculaktan memnun kaldıklarını ifade etti. İlk defa bindiği için neyle karşılaşacağını bilmediğini söyleyen bir yolcu, "Sadece sabah gelirken bomboş olması cazip hale getirdi. İnsanlar toplu taşımayı seçerse trafiğe çözüm olur. Bütün arabalar tek başına herkes tek yolculuğu sevdiği için çözüm olacağını sanmıyorum. Bizim insanımızdan kaynaklanıyor." diye konuştu.

Metrobüslerin Avcılar-Topkapı arasındaki trafik sorununa büyük oranda çözüm olabileceğini söyleyen bir başka vatandaş ise, "Çok güzel olmuş. İki dakikada buradayım. Bence trafiğe çözüm olur. Topkapı-Avcılar mesafesini epey etkiler. Durakları yeni açıldığı için bilmiyoruz. İleride onu da öğreniriz. Ama en azından trafiği kolaylaştırdı. Bundan sonra işçiler tam saatinde işine varabilir. Ben daha önceden 1,5 saat yolculuk yapıyordum bu yolda. Dolmuşlardan kaynaklanan birşeydi. Şu anda dolmuşlar hep bomboş gidiyorlar." şeklinde konuştu.

Metrobüs hattında kullanılmak üzere yeni alınan Capa-City marka otobüsü ilk defa kullandığını dile getiren İETT sürücüsü ise, "Çok rahat. Durakların ortada olması ve kapıların da ortadaki duraklara dönük olduğundan dolayı ters yönde gidiyoruz. Normalde bir saatte gittiğimiz yolu metrobüsle 10 dakikada alabiliyoruz. Çok güzel." ifadelerini kullandı.
Bu arada, 2008 yılında E-5 Karayolu'ndan kaldırılacakları açıklanan minibüsler ise Metrobüs'ün ilk gününde trafikte boş ilerledi. Vatandaşların metrobüsü tercih etmesinden dolayı minibüsler yolcu bulmakta zorluk çekti.

CHA