kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

YARGI
Danıştay: KPSS'ye yaş sınırı getirilemez

DANIŞTAY 12. Dairesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren ve kazanan adaylara, kurumların özel olarak yaş sınırı getiremeyeceğine karar verdi. İnşaat mühendisi olan H.Ç. KPSS sınavında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne girmeye hak kazandı. Ancak yerleştirmede esas alınan KPSS ilanının koşullar bölümünde "27 yaşından gün almamış olma" şartı koşulmuştu. Sınav sonrası 27 yaşından gün alan H.Ç. bu nedenle kazandığı göreve atanmadı. H.Ç'nin açtığı dava Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Davanın temyiz incelemesini yapan Danıştay 12. Dairesi davayı reddeden idare mahkemesi kararını bozdu.

DTP
'Kıskaç altındayız ağzımızı açsak suç'
YARGITAY
Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, DTP'nin açıklamalarını incelemeye alması parti içinde tepkiyle karşılandı. Yargıtay'ın bilgi istediği konular arasında, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in açıklamaları ile DTP'nin Güneydoğu'da kimyasal kullanıldığına ilişkin açıklaması da yer alıyor. Son olarak Batman vekili Bengi Yıldız hakkında Roj TV'deki konuşması nedeniyle soruşturma başlatıldı. DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, "DTP'ye yönelik bu uygulama demokrasiye sığmıyor. HADEP kapatılırken de görevliydim. Gerekçeler bile aynı. Kıskaç altındayız, ağzımızı açsak suç oluyor" dedi.

IRAK

'İçişlerimize karışma Kürt sorununu çöz'
IRAK
Meclis Başkanı Mahmut Meşedani, Kerkük'ün Irak'ın iç meselesi olduğunu, Türkiye'nin bunun için kırmızı çizgiler koyması yerine Kürt sorununu çözmesi gerektiğini öne sürdü. Merkezi Londra'da bulunan El-Arabiye televizyonunda bir programa katılan Irak Meclis Başkanı Meşedani, Kerkük'te nüfus sayımı yapılacağını ve daha sonra referanduma gidileceğini söyledi. Meşedani, "Kentten çıkarılanlar ve eski yerlerine dönenlere tazminat verilecek. Nüfus sayımı yapılacak ve daha sonra da referanduma gidilecek'' diye konuştu.

ADANA
Bahçeli'nin dedeleri idam edilmiş
TARİH
Araştırmacısı Cezmi Yurtsever, Çukurova Türkmenleri kitabına konu edindiği 100 aşiret ve binlerce ailenin kökenlerini açıklayan fotoğraf ve belgeleri Adana Büyükşehir Belediye binası önünde 18-25 Eylül tarihlerinde açacağı "Çukurova'nın Soy Ağacı" sergisi ile açıklıyor. "MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin 1856 yılında idam edilen dedelerinin türbesini ziyaret için gittiğimde duygulandım" diyen Cezmi Yurtsever, "Sayın Necmettin Erbakan'ın babasının padişahın tahsis ettiği para ile hukuk eğitimi yaptığını öğrendim" diye konuştu.

BATMAN
Sıcak temasta iki PKK'lı yakalandı
GÜVENLİK
güçlerinin operasyonları sırasında Batman'da teröristlerle sıcak temas kuruldu. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirildi. Siirt'in Şirvan ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında ise önceki gece bir grup terör örgütü mensubuyla çatışma çıktı. Açılan ilk ateş esnasında 2 geçici köy korucusu yaralandı.
Haberin fotoğrafları