kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Metrobüsler trafiğin yoğun olduğu saatlerde sefer yapmayacak

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Metrobüsler trafiğin yoğun olduğu saatlerde sefer yapmayacak
ıÜüİstanbul'da okuların açıldığı ilk gün hizmete giren metrobüsler, trafiğin yoğun olduğu saatlerde sefer yapamayacak. Küçükçekmece ve Topkapı'daki son duraklarda dönüş rampalarının henüz hazır olmaması nedeniyle araçların geriye dönüşü mümkün olamıyor. Metrobüs hattına dönebilmek için E-5'e girmesi gereken uzun araçların buradaki trafiği tıkamaması gerekçesi ile yoğun saatlerde seferler durdurulacak.
Eğitim öğretim yılının başladığı ilk gün İstanbul trafiğini Afet Koordinasyon Merkezi'nden takip eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilk saatlerin sıkıntısız şekilde atlatıldığını belirtti. Sürücülerin akşam saatlerinde de aynı duyarlılığı göstermesini isteyen Topbaş, "Rahatlama var diye trafiğe gereksiz şekilde çıkılmamalı" dedi.
Bugün hizmete alınan metrobüslerle ilgili bilgi veren Topbaş, bu hatta sefer yapan "Capacity"lerin dönüş rampalarının henüz hazır olmaması nedeniyle geri dönebilmek için E-5'e girmek durumunda kaldığına işaret etti. Topbaş, trafiğin yoğun olduğu saatlerde sıkışıklık yaşanmaması için bu otobüslerin pik saatlerde seferlerin durdulduğunu bildirdi. Topbaş bir iki hafta içerisinde bu rampaların tamamlanacağını belirterek seferlerin normale döneceğini dile getirdi.
AKOM'a gelerek çalışmaları takip eden İstanbul Valisi Muaammer Güler de, olası trafik yoğunluğuna karşı kontrol hizmetlerinin de artırıldığını belirtti. Güler, 3 bin 100 polisin ve motorize ekibin hizmet verdiğini dile getirdi. Güler, "Edindiğimiz gözlemlere göre İstanbullular trafik konusunda duyarlı davrandı. Saat 08:30'da yoğunluk azaldı." dedi. Okulla önlerinde alınan tedbirlerin artırıldığına işaret eden Güler, giriş çıkışların kontrollü şekilde yapıldığını anlattı.
CHA