kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erkekler kürke anlam veremediği için yakası kürklü ceketlerden uzak durun.

Beyaz atlı prensi beklerken...

Tülin KERMEN
Bazı arkadaşlarım hala beyaz atlı prensini bekliyor! Hata babalarda tabiii!!! Kızlarını 'prensesim' diyerek seven babaların çocukları, hayatlarını prenslerini bekleyerek geçiriyor. Ben kimsenin prensesi olmadım. Ne babamın, ne de sevgilimin! Değerlisiydim, tektim, yeri doldurulamaz olandım ama prenses olmadım.

KARA DUL GİBİ PRENSESLER
Prenseslerin yaşadıkları hayatlara ve trajik sonlara bakılırsa iyi de olmuş. Zavallı Prenses Grace Kelly'nin hayatına bakın... Ya kızlarının felaketleri... Kara dul gibiler, kimle evlenseler ölüyor. Prenses Diana'nın acıklı hayat hikayesini hatırladığım zaman bile gözlerim doluyor. Neyse, ister prenses olun ister normal bir kız, ister beyaz atlıyı bekleyin ister normal bir erkeği; beklerken 21'inci yüzyılda yapmanız gereken iki, üç şey olduğunu unutmayın. Kendinize bakın: "Büyümek görecelidir" dedi bir arkadaşım, "Ama yaşlanmak sert bir gerçektir" dedim ben de ona. 'Oyundayım' diyorsanız yaşlanmaya karşı durmalısınız arkadaşlar! Çünkü beyaz atlı prens, sizin istediğiniz zaman, ha deyince gelmiyor. Zaman ilerliyor ve diğer prensesler de sırada. Bu köşeyi takip ediyorsanız gelişmelerden haberdarsınızdır zaten. Beni ilk defa okuyarsanız; Estee Lauder'ın Idealist'ini tavsiye ederim. Prenseslere layık yumuşacık bir cilde kavuşmanızı sağlıyor. Hem de sürer sürmez. Yogayı unutmayın: Yüz yogası gerçekten işe yarıyor. Sadece krem kullanmak yetmez, yüz yogasıyla, yaşlılığın en büyük düşmanlarından olan yerçekimine meydan okuyorsunuz. Modaya uyun: Aslında çoğu erkek modayla hiççç ilgili değildir. "Bu modaya uyuyor, o yüzden onu daha çok beğeneyim" gibi bir düşünce beyin sistemlerinde yoktur çünkü. Erkekler olaylara -ve kadınlara- bütün olarak bakarlar. O yüzden saçınızı boyattığınızda fark etmeyebilir. Aslında dikkatli ve ilgilidir ama o bütün paketi görür. Kadındır ayrıntılara bakan, olayı irdeleyen... 'Modaya uy' yazmamın nedeni ise; bir kadın olarak kendine güveninin gelebilmesi. Peki beyaz atlıyı beklerken bu sezonun modasını neresinden yakalamalı? Mini modasına uyun, çünkü bacaklar işin içine girince erkeklerde akan sular durur! Kürk olayına bulaşmayın: Kürk olayına erkekler pek anlam veremezler. Ha dokunmayı sevebilir ama senin saçın yerine kürkü okşaması pek hoş olmaz. Renkli jean olayına girilebilir: Erkekler modern kadın sever. Altına topuklu ayakkabı giyebilirsiniz. Ama prensiniz sizden kısa değilse tabii! Bir de topukların üzerinde yürüyebilmek çok önemlidir, bu bir maharettir ve bütüne bakan erkek "Ne garip yürüyor, sakat mı acaba?" diye düşünebilir.

ÇİZMEYİ ÇIKARMAK ZORDUR
Yelek giyilebilir: Yeleğin cool havası sizi diğerlerinden farklı kılacaktır. Sezonun vazgeçilmezi salaş kazaklar, hırkalar giyilsin mi peki? Gene evet. Salaş tarz, kadını korunması gereken biri gibi gösterir. Bazı prensler, ay pardon erkekler bundan hoşlanabilir. Çizme giyme: Müstakbel prensinle buluşacağın zaman çizme giyme. Çünkü çizme hantaldır. Çıkarması da çook zor olur... Aksesuvar olarak ise şapka, küpe, atkı, yüzük kullanabilirsiniz. Kolay çıkar ve emniyetlidir. Yemek kursuna gidin: İster prens ister mrens, her erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer sözü doğru. İyi yemek yapmayı annenizden öğrenmediyseniz eğer, mutlaka bir yemek kursuna gidin. Ben gitmedim ama birkaç prenses arkadaşım bu kursları denedi ve memnun kaldı. Whirlpool Mutfak Sanatları mesela...