kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kadir Cöpdemir Cem Davran Hatice Şendil Hasan Kaçan

Bu dizinin duaları tribünlerde okunacak

BUGE CANKAT
Hasan Kaçan'ın hem yazdığı, hem de oynadığı 'Fesupanallah', sezonun iddialı dizilerinden biri. Dizide 'Komiser Pamuk'u canlandıran Kaçan, okuyacağı duaların 'Ekmek Teknesi' adlı dizide anlattığı hikayelerden daha etkili olacağını söyledi: Dizideki dualar fenomen olacak. Tribünlerde bile okunacak!..
Biri Gırgır dergisindeki karikatürleriyle ismen, 'Ekmek Teknesi' adlı dizide canlandırdığı 'Heredot Cevdet' tiplemesiyle ise cismen tanıdığımız usta bir mizahçı... Diğeri 2001 Türkiye Güzeli, 'İki Yabancı' dizisinin peçeli kızı...

BABA-KIZI OYNUYORLAR
atv'nin yeni dizisi 'Fesupanallah', bu iki yetenekli ismi yani Hasan Kaçan'la, Hatice Şendil'i biraraya getirdi. Kaçan dizinin hem senaristi, hem de 'Pamuk Komiser'i. Şendil ise onun güzel kızı Gülpare. Ekranların yeni baba-kızıyla, esprilerin havada uçuştuğu bir sohbet gerçekleştirdik.

* Hasan Bey bir röportajınızda, 'Benim planlı işlerim tutmaz, plansız işlerim tutar' demişsiniz. 'Fesuphanallah' planlı bir iş mi? Hasan Kaçan: Hayır, plansızdı. Aslında ekiple 'Eşref Saati' adlı bir dizi için çalışıyorduk. Bahadır Özdener ise 'Kurtlar Vadisi'nin son bölümlerini yazıyordu. O boşluk döneminde birdenbire ortaya çıktı bu ortak proje. Sadece garibanlıktan yırtmaya çalışan iki adamın hikayesi olacağı belliydi. 'Ulan adı ne olacak?' diye düşünürken birgün, "Fesupanallah, kardeşim isim bulamıyoruz diziye" dedim. Bahadır "Bulduk işte" diye bağırdı. Jenerik müziğini de zaten Erkin Koray yıllar önce yapmıştı sağolsun. (Gülüyor) Bu iş olağanüstü bir şey olmadığı sürece tutar çünkü hikayesi çok iyi.

HEM SAKAR, HEM DELİ!

* Dizide canlandırdığınız karakterlerden konuşalım biraz... H.K.: Ben 'Komiser Pamuk Hüseyin'i canlandırıyorum. Bir tarafta garibanlıktan yırtmaya çalışan adamlarımız; 'Tırtıl Necmi' (Kadir Çöpdemir) ve 'Gülüm Arif' (Cem Davran), öteki tarafta kötü adamlar, ortada soyulacak insan Şebnem Özinal olunca, ister istemez hikayenin ortasında bir mihenk taşı oluşturuyoruz. Biraz deli bu komiser. Yerdeki el bombasının üzerine yatacak kadar gözü kara. Sakarlıklarıyla da meşhur. 'Gülpare' ise onun güzeller güzeli ve akıllı kızı. 'Pamuk Hüseyin' sert gibi görünen fakat kızının bir sözüyle yelkenleri suya indiren bir baba. Dalgınlıkları yüzünden zaman zaman o 'Gülpare'nin çocuğu gibi görünüyor. Hatice Şendil: Dizinin en ciddi karakteri 'Gülpare'. Kolay kolay gönül ilişkisi kurmayan bir öğretmen. Ama 'Gülüm Arif'e aşık oluyor. H.K.: Gümbürtü de ondan sonra kopuyor zaten!

* 'Ekmek Teknesi'nde canlandırdığınız 'Heredot Cevdet' bir fenomen olmuştu. 'Pamuk Hüseyin' de öyle mi olacak? H.K.: Bana göre 'Pamuk Hüseyin'in duaları fenomen olacak. Hatta tribünlere filan çıkacak. İnsanlar kendi futbol takımları için aynı şeyleri söylemeye başlayacak.

HATİCE, YILDIZ OLACAK!

* Hasan Bey'le karşılıklı oynamak zor mu? H.Ş.: Başta biraz tedirgin oldum. Ama çok mükemmel bir insan. Burada diye söylemiyorum. H.K.: Ben çıkayım, öyle söyle o zaman. (Kahkahalar) H.Ş.: Gerçekten öyle ama. Yazar olarak da çok başarılı. Babakız ilişkimizin gün geçtikçe daha samimi olacağını düşünüyorum. Çünkü ikimiz de doğal insanlarız ve bu doğallık ekrana yansıyacak. H.K.: Böyle açık giyinirsen döverim bak seni. Şimdiden söyleyeyim yani. (Kahkahalar)

*
"Ekibin en yeteneksiziyim" demişsiniz Hatice Hanım... H.Ş.: Bu kadrodan öğreneceğim çok şey var. Kendimi bir hamur gibi onların eline bıraktım beni yoğurabilsinler diye. H.K.: Hatice çok mütevazı. Mizah konusunda bizim kadar tecrübeli değil. Kadir Çöpdemir, Şafak Sezer fırlama adamlar. Cem Davran yılların oyuncusu. Bence bu yüzden 'yeteneksizim' demiştir. Gerçekten öğreneceği çok şey var. Bence o bu yılın en iyi televizyon yıldızlarından biri olacak. Sezonun ortalarına doğru Hatice'yi görenler 'Fesuphanallah' diyecek.

BU DİZİ DAHA MATRAK

* Çoğunluk diziyi 'Ekmek Teknesi'ne benzetiyor. Katılıyor musunuz bu yorumlara? 'Ekmek Teknesi' bir mahalle dizisiydi. Burada direkt mahallenin içinde değiliz, geniş bir çevremiz var. O geniş çevrenin içinde sosyete dünyası da var, suç dünyası da, polislerin dünyası da. Bu dizi, 'Ekmek Teknesi'nden çok daha geniş, hareketli ve matrak bir oldu bence.