kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sema Öztürk oyunculuktan kazandığını yine oyunculuğa yatırdığı için hiç para biriktiremediğini ve lüks bir hayat yaşamadığını söylüyor.

Sema Öztürk: Vazgeçilmez bir oyuncu olmaya çalışıyorum!

'Avrupalı' filmindeki sevişme sahneleriyle dikkatleri üzerine çeken Sema Öztürk, 'Büyük Şeytan Üçgeni Triade' isimli uluslararası bir yapımda oynamak için gün sayıyor. 11 yıldır oyunculuk yapan Öztürk "Her projede kendimi daha da geliştirerek sektörde vazgeçilmez olmaya çalışıyorum" diyor..
Oyuncu Sema Öztürk mevzi genişletti. Cem Davran'la birlikte 12 Ekim'de vizyona girmesi beklenen 'Avrupalı' filminde rol alan Öztürk, şimdi de uluslararası bir proje olan 'Büyük Şeytan Üçgeni Triade'de başrolde oynayacak. Çekimleri ekim ayında başlayacak olan filmden bahsederken heyecanlanan Öztürk, özel hayatında da mutlu olduğunu söylüyor ama sevgilisinin isminin gizli kalmasını istiyor. Öztürk'le özel hayatını ve gelecek planlarını konuştuk...

* Sunuculuktan oyunculuğa nasıl geçtiniz? Üniversite yıllarımda hem sunuculuk hem de oyunculuk yapıyordum. O zamanlar popüler olmak hoşuma gidiyordu. Sonra oyunculuğa iyice ısındım. Kendimi geliştirmek için diksiyon ve drama dersleri aldım, bu işi en iyi şekilde yapmak için çok çalıştım. Çünkü mükemmeliyetçi bir insanım. Hâlâ da çalışmalarım devam ediyor.

* Sunuculuk sizin için bir avantaj oldu mu? Aslında iki işin de birbiriyle alakası yok ama kameraya alışmak açısından avantaj sağladığına inanıyorum. Ben bir dönem ANS'de film alım-satımı yaptım, sektörü tanıdım. Biraz da kader beni oyunculuğa doğru sürükledi.

ALBÜM TEKLİFLERİNİ REDDETTİM

* Kadere inanır mısınız? Mücadeleci bir insanım. Ama birçok şeyi de 'ille olacak' diye zorlamadım. Hayatta bazı şeyler olmazsa olmaz, bazen vazgeçmek de gerekebilir ama oyunculuğu çok sevdiğim için mücadele ettim.

* Farklı projeleriniz var mı? Mesela albüm de yapmak istiyor musunuz? Bir dönem teklifler geldi, hatta aklımı bile karıştırmak istediler. Ama ben hep 'hayır' dedim. İnsan sevdiği işi yapmalı bence. Belki oyunculukla birleşen bir iş olursa, şarkı söyleyebilirim. Oyunculuğumu öne çıkarmak için son iki senedir sunuculuk bile yapmıyorum.

* Zor bir sektörün içindesiniz. Burada barınmak zor mu? Sadece bu sektör için değil bence her sektör için geçerli bu. Her sektörde zorluklar var. Öğrenmeye açık olmayan, kendini yenilemeyen insan kaybolmaya mahkumdur. 11 senedir bu işin içindeyim ve her zaman öğrenmek için savaştım. Aynı zamanda eleştirilere açığım, büyüklerimin sözünü çok dinlerim. Yaptığım her şey bana iyi şekilde geri döndü. Her geçen gün ve her projede kendimi geliştirerek bu sektörde vazgeçilmez olmaya çalışıyorum.

* Peki yeni projeleriniz var mı? Şu sıralar 'Kurtlar Vadisi'nde oynuyorum, aynı zamanda 'Avrupalı' filminde bir gazeteciyi canlandırdım. Şimdi çok büyük uluslararası bir proje olan 'Büyük Şeytan Üçgeni Triade' var. Şu ana kadar oynayacağım en büyük proje olacak. Çekimlerine ekim ayında başlanacak filmde tıpkı 'Avrupalı'da olduğu gibi yine bir gazeteciyi canlandırıyorum. Marc Dacascos, Bulut Aras ve Yüksel Arıcı gibi büyük aktörlerle başrolü paylaşıyorum. Aslında film siyasi bir macera-aksiyon filmi.

SEVİŞME SAHNELERİ EĞLENCELİYDİ

* Yeni filminiz 'Avrupalı'da filmden daha çok sevişme sahneleri konuşuldu. Filmde cinsellik mi öne çıkıyor? Hayır cinsellik öne çıkmıyor. Aslında filmde dizilerde izlediğinizden çok farklı bir şey yok ama farklı algılandı. Cinsellik ve kadın-erkek ilişkileri Türkiye'de ilgi gördüğü için o sahneler öne çıktı.

* Bu sizi rahatsız ediyor mu? Bu tip sahneler sizi ve ilişkilerinizi etkiliyor mu? Ben ne yaptığımı, eğlenceli ve komik bir film çektiğimizi biliyorum. Bu yüzden beni rahatsız etmedi. İnsanlar izleyince görecekler. Bu eğlenceli bir komedi filmi. İlişkilerimi etkilemiyor dersem, yalan olur. Sonuç olarak ben oyuncuyum, bu işi yapıyorum. Benimle beraber olan insan bunun farkında olmalı, beni olduğum gibi kabul etmeli. Eğer buna karşı çıkarsa bana biraz garip gelir. Benim karakterimi tanıyıp ne yapıp ne yapmayacağımı bildiği sürece bir sorun olmaz.

* Şu an hayatınızda bu şekilde sorumluluk duyduğunuz birileri var mı? Yaşamımda her zaman sorumluluk hissettiğim insanlar oldu. İlk önce ailem gelir. Türk toplumunda yaşıyoruz ve ben her zaman ailemin değerleriyle hareket etmek isterim. Son derece sorumluluk sahibi bir insanımdır.