kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Berrak Tüzünataç ideal kadınlar arasında ilk sırada.

Erkekler '0 beden' sevmiyor kadınlar parayı önemsemiyor

gayet.net adlı internet sitesi 2 milyon üyesi üzerinde bir araştırma yaptı; ideal kadın ve erkeği belirledi. İşte karşı cinsin gözünden ünlü-ünsüz, ideal kadın ve erkek tanımı..
İdeal kadın:
Kaş göz gerisi söz! Erkekler sanılanın aksine önce göğüs, kalça ve bacaklara değil; yüze, dudaklara ve gözlere bakıyor. İnce bel, siyah saç ve ela göz birinci tercih. 0 beden değil, normal bir vücut makbul. Uzun ilişkinin kadını olmalı, içki-sigara kullanmamalı. Klasik aile yapısına uygun, çocuk isteyen, kendine güvenen, zeki ve romantik kadınlar tercih ediliyor. Erkekler kendilerinden daha eğitimli kadınları tercih etmiyor, lise mezunu olmasını isteyenlerin oranı yüzde 28. Öğrenci, öğretmen, eczacı rağbet görüyor. Erkeklerin yüzde 51'i kadının aylık gelirinin bin YTL'nin altında olmasını tercih ediyor.

İdeal erkek:
Kadınlar güvenilir erkek arıyor. İçki-sigara sevmiyor. Çocuk sahibi olmak isteyen erkekler kadınların gözünde hala bir numara. Diksiyonu düzgün, karizması yerinde, kültürlü, romantik, becerikli ve kendine güvenen erkeği beğeniyor. Kadınlar erkeğin en çok gözlerine ve yüzüne önem veriyor. Geniş omuz, bakımlı eller ve biçimli dudaklar da ciddi bir beğeni kriteri. Kelliğin çekici olduğunu düşünenler olsa da, saçlı erkek açık ara önde. Erkekte en çok tercih edilen meslekler, doktorluk ve mühendislik. Kadınlar, erkekte, bin-2 bin YTL arası aylık maaşı yeterli buluyor.

İdeal ünlü kadınlar
Merve Boluğur
Tuba Büyüküstün
Belçim Erdoğan
Saadet Işıl Aksoy
Merve Sevi

İdeal ünlü erkekler
İsmail Hacıoğlu
Arda Turan
Mehmet Aslan
Murat Boz
Haberin fotoğrafları