kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kahraman köpekler tanıtıldı

Yeni Haber
Sıhhıye'deki Kurtuluş Otoparkı'nda bomba yüklü minibüsü bulan kahraman köpekler Rocky ve Maske'ler basına tanıtıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şubesi'nin Gölbaşı'nda bulunan Köpek Eğitim Merkezi, bugün özel eğitimli köpekleri tanıtımı için bir gösteri düzenledi.

Narkotik, bomba arama ve özel operasyon köpeklerinin tanıtıldığı gösteriye, Kurtuluş Otoparkı'nda bomba yüklü minibüsü hassas burunlarıyla koklayarak Başkent'i büyük bir faciadan kurtaran dedektör köpekler Rocky ve Maske'de katıldı.

Eğitmenler Erkan Başpehlivan ve Mehmet Fırat Günyüzü ile birlikte araçta bomba araması yapan iki köpeklerin aldıkları eğitimlere ilişkin de bilgi verildi.

2005 ve 2006 yıllarında KEM Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen 7. Ve 9. Dönem patlayıcı dedektör köpeği ve idarecisi temel eğitimi programınında 90 puanın üzerinde sınavı geçerek sertifika alan Rocky ve Maske isimli köpeklerin 16-18 haftalık bir eğitimden geçirildiği ifade edildi.

Eğitim programı boyuna bina,araç, açık arazi, otopark, metro ve tren istasyonları, deniz ve hava limanı, uçak ve gemi, spor salonları gibi pek çok yerde arama çalışmalarına katılan köpeklerin görev süresince karşılaşacağı ortamlara hazırlandıkları anlatıldı.

Dedektör köpeklerin 20 binin üzerinde patlayıcı kokusuna karşı tepki verdiklerini anlatan emniyet yetkilileri ayrıca patlayıcı madde buldukları anda ona zarar vermeden oturarak işaret verdiklerini söylediler.

Köpeklerin en büyük ödülünün oyuncakları olduğunu da gösteren emniyet yetkilileri, yeni yetiştirilen özel operasyon köpeğininde tanıtımını yaptılar.
Rehine kurtarma ve hücre evi operasyonlarında görev alacak olan Kont adlı köpek yaptığı gösteride silahlı bir kişi tarafından rehin tutulan bir kişiyi kurtardı.

ANKA