kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Benazir Butto, 18 Ekim'de Pakistan'a dönüyor

Yeni Haber
Pakistan'ın sürgünde bulunan eski Başbakanı Benazir Butto'nun, 8 yıllık sürgün hayatından sonra 18 Ekimde ülkesine döneceği açıklandı...
Butto'nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Mahdum Emin Fehim, düzenlediği basın toplantısında, Butto'nun uçakla Karaçi'ye geleceğini ve Butto'nun dönüşüyle Pakistan halkının gerçek demokrasiye kavuşacağını söyledi.

Fehim, ayrıca parti yandaşlarından ve seçmenlerinden, Butto'yu Karaçi havaalanında karşılamalarını istedi. Toplantıya katılan Butto yanlıları da "Çok Yaşa Benazir", "Başbakan Benazir" sloganları attı. İslamabad hükümeti, Benazir Butto'nun ülkesine dönmekte özgür olduğunu, eski başbakanlardan Navaz Şerif'in pazartesi günü ülkeye döndükten birkaç saat sonra sınır dışı edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Butto'nun, hakkında yolsuzluk suçlamaları bulunuyor ve bu nedenle tutuklanabileceği belirtiliyor. Ancak Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile müzakere halinde olan Butto'nun, ocak ayından sonra yapılması beklenen genel seçimlerde iktidar ortağı olabileceği tahminleri de yapılıyor. Partisini yurt dışından yönetmeyi sürdüren Benazir Butto, yolsuzluk iddialarının ardından 1999 yılında ülkesini terk etmişti.