kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Afrika'daki sellerde 60 kişi öldü

Yeni Haber
Afrika'nın batısında şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 60 dolayında kişinin öldüğü bildirildi. BM İnsani İşler Koordinasyon Bürosu sözcüsü Elisabeth Byrs, Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Temmuzdan bu yana seller nedeniyle en az 60 kişinin öldüğünü, felaketten yarım milyon kişinin etkilendiğini
belirtti.

Byrs, Gana'da 260 bin, Burkina Faso'da 35 bin, Togo'da 20 bin kişinin sellerden etkilendiğini, Gana, Burkina Faso ve Moritanya'da uluslararası yardım çağrısı yapıldığını söyledi. Yağışlar nedeniyle Burkina Faso'da 33, Togo'da 20, Gana'da 6 ve Liberya'da 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklayan Brys, 18-24 Eylül arasında da yağış beklendiğini, bu yüzden yardımın bölgeye ulaşmasının zorlaşabileceğini kaydetti.

Byrs, felaketzedelerin çadır, yiyecek, içme suyu, ilaç, böcek öldürücü ilaçlar, yakıt ve kibrite ihtiyaç duyduklarının altını çizdi. Şiddetli yağışların yollara zarar verdiği ve köprüleri yıktığı belirtilirken, bazı kasabaların dünyayla bağlantısının kesildiği, binlerce yerleşim biriminin yıkıldığı, hektarlarca ekim alanının zarar gördüğü açıklandı.