kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Memur maaş zammı unutuldu

Yeni Haber
Hükümet memur maaş zammını unuttu. 15 Ağustos'ta başlayan ve üzerinden bir ay geçen toplu görüşmelerde gözler yeniden Kamu İşveren Kurulu'na çevrildi. Memur sendikaları Uzlaştırma Kurulu kararının ardından tekrar masaya oturmak için Kamu İşveren Kurulu'nun görüşme davetini bekliyor.
Yaklaşık 2 milyon memuru ilgilendiren toplu görüşmeler Kamu İşveren Kurulu'na takıldı. Memur sendikaları Uzlaştırma Kurulu teklifinin ardından Kamu İşveren Kurulu'nun davetini bekliyor. Uzlaştırma Kurulu'nun kararının üzerinden bir hafta geçmesine rağmen Kamu İşveren Kurulu henüz sendikaları teklifleri yeniden değerlendirmek üzere çağırmadı.

HÜKÜMET İKİ TEKLİF SUNMUŞTU


Taraflar 15 Ağustos'ta masaya oturmuş, farklı talepler nedeniyle taraflar anlaşamamıştı. Hükümet, memura iki teklif sunmuştu. İlk teklifte hükümet yüzde 2+2 zam, enflasyon farkı, 25+25 YTL denge tazminatı, ikinci teklifte ise yüzde 2+2 zam, enflasyon farkı, 20+20 YTL denge tazminatı, herkese 10 YTL taban aylığı önermişti. Memurlar ise yüzde 2+2 zam, 20+20 denge tazminatı, 30+30 taban aylığı ve 10 YTL sendika aidatı teklif etmişti. Sendikalar, anlaşma sağlanamaması üzerine de Uzlaştırma Kurulu'na başvurmuştu. Uzlaştırma Kurulu ise memur maaşlarının yüzde 2+2 zam, 10+10 taban aylığı, 30+30 denge tazminatı ve yüzde 1 refah payı yapılmasını önermişti.

(ANKA)