kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Yağmurdereli dizi hazırlığında

Ankara'ya gidiş gelişlerde güzel tesadüfler oluyor. Geçenlerde, çiçeği burnunda milletvekili Osman Yağmurdereli'ye rastladım. Yağmurdereli, "Yahya Kemal Beyatlı'nın sözlerine şimdi daha çok hak veriyorum" dedi. Gerçekten de, Ankara'nın en güzel tarafı İstanbul'a dönüş. "Ben, İstanbul'un eziyetini bile seviyorum" diye sözlerini sürdürdü.
Yağmurdereli, çeşitli televizyon kanallarına büyük projeler hazırlıyor. Ramazan'ın son haftasında atv'de yayına girecek olan dizinin senaryosunu bana anlatırken, göz yaşlarımı tutamadım. Göreceksiniz, bu dizi, Türk insanını damardan yakalayacak. Reha Muhtar'ın dediği gibi, "acı var acı"... Biraz "Tahta Çanaklar"dan, biraz "Ağaçlar Ayakta Ölür"den esinlenmiş.
Bozcaada'da, yaşlı bir çift. Adam karısına, "Bu defa çocuklar bayramda mutlaka ziyaretimize gelecek. Çünkü, bayram, bizim 40. evlilik yıldönümümüze de rastlıyor" diyor. Ve o gün, adaya yanaşan her vapuru, rıhtımda karşılıyor; hiçbirinden çocukları çıkmıyor. Mazeret telefonları birbirini kovalıyor; her birinin işi var, bu yüzden gelemiyorlar. Her zamanki gibi, bir bahane buluyorlar. Yaşlı annebaba, bir bayramı daha evlâtlarından uzak geçirmenin üzüntüsünü yaşarken, birbirlerini teselli etmeye çalışıyor. O gün evlilik yıldönümleri. Adam, aşağıda gizlediği gül demetini almak için bodrum katına iniyor; geldiğinde bakıyor ki, karısı ölmüş. Kiralık yaşadıkları ev de satılınca, hem eşini, hem de evini kaybeden baba açıkta kalıyor. Çocuklarının hiçbiri, onu yanına kabul etmiyor.
Aslında, evlâtlarının zengin ve mutlu olduğunu sanıyor adam. Ama bir süre, onları uzaktan gizlice izlerken, tahmin ettiğinin aksine, her birinin bedbaht olduğunu görüyor. Meselâ oğlu, zengin bir kadınla evlenmiş; kayınpederinin evinde sığıntı gibi yaşıyor. Kızı, zengin bir adamın karısı ama, kocası onu aldatıyor. Avukat olduğunu sandığı oğlu, mafyanın eline düşmüş. Müzik öğretmeni zannettiği kızı ise, pavyon şarkıcısı. Amerika'daki oğlu da, hayatını kaybetmiş.
Dizide, çocuklarının sıkıntılarıyla kahrolan ve onlara yardım etmeye çabalayan bir babanın dramı sergileniyor.
Yağmurdereli iddialı; atv'nin, diziyi "Binbir Gece"nin karşısına koyacağını tahmin ediyorum.