kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Muzaffer Zeren

'% 55 tasarruflu bataryayla 931 YTL cebinizde kalacak'

Elginkan'ın İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Zeren, yeni ürettikleri bataryanın % 55 su tasarrufu sağladığını, böylece tüketicinin yılda 931 YTL kazandığını söyledi..
Elginkan Topluluğu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Zeren, yeni ürünleri E.C.A Topaz batarya serisi ile normal bataryalardan yüzde 55 fazla su tasarrufu yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Standart bataryalardan dakikada 18 litre su aktığına değinen Zeren, "Biz yeni sistemimizle bunu 8 litreye indirdik. Küresel ısınmanın susuzluğu iyice hissettirdiği bugünlerde Topaz ürünündeki özel mekanizma, lavabo ve eviye bataryasının kullanımı esnasında gereksiz yere enerji sarfiyatını da ortadan kaldıracak" dedi. E.C.A ve Serel markalarıyla bilinen Elginkan Topluluğu, dün bir basın toplantısıyla küresel ısınma tehdidine karşı geliştirdikleri yeni ürünleri tanıttı.

931 YTL'LİK TASARRUF
Toplantıda konuşan Elmor AŞ Genel Müdürü Hakan Günderen, Türkiye'nin bilinenin tersine su fakiri bir ülke olduğuna değinerek, 3 kişilik bir ailenin E.C.A. markalı lavabo, eviye ve termostatik banyo batarya kullanılması durumunda, 1 yılda hane başına 126 ton su tasarruf edilebileceğini söyledi. Bu tasarrufun yılda 931 YTL anlamına geldiğini belirten Günderen, "Yapılan bu tasarrufla, 2 bin 660 ekmek, 46.55 kilo et, 116.37 kilo beyaz peynir ya da 4 telefon alabilir ya da 77 kez sinemaya gidebilirsiniz" dedi. Topaz batarya serisinin el yıkama gibi kısa süreli kullanımlarda bile kombi ve şofbendeki ateşleme sisteminin gereksiz yere devreye girmesini önlediğini dile getiren Günderen, ürünün tamamen su ve enerji sağlamak amacıyla geliştirildiğini söyledi. Türkiye'de yılda 8 milyon armatür satıldığını anlatan Günderen, şöyle konuştu: "Pazar büyüklüğünün 110 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor. Seramik sağlık gereçleri, armatürler, akrilik küvet, duş tekneleri gibi montaj ürünler de düşünüldüğünde pazar 1.5 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşıyor." Emas AŞ Genel Müdürü Cahit Köse de, son geliştirdikleri "confeo-premix" yoğuşmalı kombinin, normal kombilere göre yüzde 20 enerji tasarrufu sağladığını, bunun da 120 metrekarelik bir konutta yıllık, 250 YTL'lik tasarruf anlamına geldiğini söyledi.