kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Dalgada BNP'nin piyasa değeri 9 milyar Euro eridi"

BNP Paribas Gelişmekte Olan Ülkeler Bireysel Bankacılık Başkanı Santini, son global dalgalanma sonrası BNP'nin piyasa değerinin 71 milyar Euro'ya düştüğünü söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Dalgada BNP'nin piyasa değeri 9 milyar Euro eridi"
BNP Paribas Gelişmekte Olan Ülkeler Bireysel Bankacılık Başkanı Jean Jacques Santini, uluslararası finans piyasalarında yaşanan dalgalanma sonrası BNP Paribas'nın piyasa değerinin 80 milyar Euro'dan 71 milyar Euro'ya düştüğünü söyledi. Avrupa bölgesinde şirket ve yatırım bankacılığı, varlık yönetimi, Fransa'da perakende bankacılık gibi alanlarda lider olduklarını belirten Santini, gelişmekte olan 34 ülkede ise bin 800 şube ve 24 bin çalışan ile iddialı olduklarını ifade etti.

ANLAMLI BÜYÜME
Türkiye'nin Avrupa'da Rusya'dan sonra Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ve nüfus açısından ikinci büyük pazar olması sebebiyle Türkiye'de stratejik iş ortaklığına gittiklerini ifade eden Santini, "Türkiye'nin anlamlı bir büyüme potansiyeli ve istikrarlı bir ekonomisi var. Ayrıca bankacılık sektöründe hâlâ boşluklar olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin büyümesine paralel bankacılık sektörü de yayılacak. Türkiye'de bankacılık sektörü birçok ülkede olduğundan çok kârlı. Türkiye'de sermayenin geri dönüşü yüzde 20 oranında'' dedi. Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) 80'inci yıldönümünde hazırladığı 'TEB'in Eğitimli Kızları' projesinin tanıtım toplantısında konuşan Jean Jacques Santini, Akdeniz Bölgesi'nin BNP Paribas'ın stratejisinin özünü oluşturduğunu ve Türkiye'nin Akdeniz havzasında çok önemli bir ülke olduğuna işaret ederek, "Fas, Tunus, Cezayir, Bahreyn ve Mısır gibi ülkelerde genişlemeye devam ediyoruz. Ayrıca temmuz ayında Libya'da yeni bir yatırım yaptık. Akdeniz'de lider banka konumunda bulunuyoruz" diye konuştu. TEB'in sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını kaydeden Santini, BNP Paribas olarak global ve yerel anlamda 600'ün üzerinde sosyal sorumluluk projesiyle ortaklıkları olduğunu belirterek, BNP'nin her yıl sosyal sorumluluk projeleri için 10 milyon Euro bütçe ayırdığını açıkladı.