kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cinselliği yasaklamadan kalpleri arındırma zamanı

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
İslam inancına göre; oruçluyken cinsel ilişkiden kaçınılmalı ve iftarla imsak arasında ilişkiye girilmelidir. 'Arındırma' ayı olan Ramazan ayında cinselliği yasaklamak yerine gönüller ve beyinler arındırılmalıdır..
İLİŞKİLİ HABERLER
Cinselliği yasaklamadan kalpleri arındırma zamanı
Sevgili okuyucularım, doğadaki bütün canlılara şefkat ve merhamet esasının egemen olması gereken Ramazan ayı boyunca, sizlerin cinsel sorularını yanıtlamaya devam edeceğim. Çünkü, insanın maddi ve manevi gelişmesinin yanı sıra ruh ve beden sağlığının korumasında önemli bir yer tutan cinsellik; İslam dini tarafından, insan doğasının en temel ihtiyaçlarından biri olarak görülmüştür. İnsanlar için cinsel arzu ve istekler; açlık, susuzluk gibi doğal olgulardır.

SUSUZLUK KADAR DOĞALDIR
Bu nedenle arınma ve arındırma ayı olan Ramazan'da, insanlar cinselliği yasaklamadan; gönüllerini, kalplerini ve beyinlerini arındırmalıdır. İçlerindeki kötü duygu ve düşüncelerden kurtularak olumsuzlukları bir kenara bırakmalı, cinsellik ve partnerleriyle ilgili iyi düşüncelere sahip olmaya gayret etmelidirler. Ayrıca İslam inancına göre; oruçluyken cinsel ilişkiden kaçınılmalı ve iftar ile imsak arasında cinsel ilişkiye girilmelidir.

İFTARDAR SONRA İSTEK ARTAR
İftar sonrası tokluk hissiyle beraber cinsel isteğin artması ise sık rastlanan bir durumdur. Çünkü insanın temel dürtüleri olan yemek, içmek, barınmak, korunmak ve cinsellik bir zincirin halkaları gibidir. Ancak aşırı yemek yiyerek, tok karnına veya soğuk içecekler içtikten ya da dondurma yedikten sonra cinsel ilişkiye girmek sağlıklı değildir. Hazımsızlık ve soğuk yiyecekler cinsel enerjide dengesizliğe yol açabilir. Aşırı tok karın performans düşüklüğünden başarısızlığa kadar birçok cinsel soruna neden olabilir. Bu nedenle iftardan hemen sonra cinsel ilişkiye girilmemesi gerekir. Hayırlı Ramazanlar dilerim.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok ancak yaşadığınız şehri yazarsanız sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz. Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe