kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zorlu Enerji Grubu Başkan Vekili Selen Zorlu Melik, "Tuttuğumuzu koparan bir aileyiz ama mantıklı ise koparırız. Kamikaze gibi davranmayız" dedi.

'Sübvansiyonla zamsız elektrik sistemi süremez'

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, elektrik dağıtım ihalelerinin yapılıp yapılmayacağı konusunda, "Kamunun, tekel konumunu kullanarak maliyetlere rağmen satış fiyatını baskılaması ve bu baskılamayı yaparken sübvansiyon sağlaması üzerine kurulan sistem bir noktada çözülecektir" dedi. Bursa, ihalelerin nihai tüketici açısından zam anlamına geleceği görüşünün kısa vadede gerçeği yansıtsa da, uzun vadede doğru olmayacağını belirterek, "Bu hizmet özel sektör tarafından verilmeye başlandığında mutlaka zam olacaktır. Ancak, kamu gerekenden yüksek maliyetlerle üretim yapıyor, bunun bir kısmını sübvanse ediyorsa özel sektörün eline geçmesiyle bu fiyat orta ve uzun vadede düşecektir" diye konuştu.

"KAÇA SATACAĞIZ BİLMİYORUZ"
Bursa, Türkiye'de enerji yatırımlarının yapılmamasının çok tartışıldığına değinerek, en büyük sıkıntının finans kuruluşlarına istedikleri cevapları verememeleri olduğunu anlattı. Bursa, "Elektriği kime ve kaça satacağımızı söyleyemiyoruz" dedi. Bursa, enerji işine girmek isteyen çok sayıda iştahlı yatırımcı bulunduğunu belirterek, bu yatırımcıların bir kısmının kalıcı olmadığını, 'rant elde etmek' için pazara girdiğini kaydetti.