kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Putin'in halef adayı üçe çıktı

Rusya Başbakanı da dün istifa etti. Lider Putin, koltuğunu kime bırakacağının en önemli sinyali olacak atamada beklendiği gibi Ivanov'u değil Zubkov'u göreve getirdi..
Rusya'yı aralık ayında yapılacak parlamento ve 3 ay sonrasındaki devlet başkanlığı seçimlerinin telaşı sardı. Söz konusu ülke süper güçlerden biri olunca, dünya da "Putin'den sonraki lider kim olacak?" sorusunun cevabına odaklandı. Rusya Başbakanı Mikhail Fradkov dün hükümetinin istifasını Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sundu. Yerine gelecek ismin Putin'in halefi ile ilgili ipucunu vereceği arasında akla gelen ilk isim, eski Savunma Bakanı ve şimdinin Birinci Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov oldu. Ancak birkaç saat sessizlikten sonra Putin'in başbakanlığa Federal Finans Gözlem Servisi Başkanı Viktor Zubkov'u atadığı açıklannca kafalar karıştı. Böylece halef yarışında ismi geçen Birinci Başbakan Yardımcı Dmitri Medvedev'le birlikte adaylar üçe çıktı.

YENİ SÜRPRİZ OLABİLİR
Siyasi uzmanlara göre Putin'in de devlet başkanlığına seçilmeden önce dönemin lideri Boris Yeltsin tarafından başbakanlığa atanmıştı. Bu son hamle de Putin'in yerine Zubkov'u işaret ettiği tezini güçlendiriyor. Kulislerde ise "Zubkov ismi sürpriz. Ama kesin gösterge değil. Her an başka sürpriz yapabilir" görüşü hakim. Zubkov için oylama 26 Eylül'e kadar yapılacak.
Haberin fotoğrafları