kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD için yakıt baskısı istifa getirdi

Yolsuzluk ve gaflarla desteği yüzde 30'a inen Japonya Başbakanı istifa etti. Sonunu, ABD ve Hint Okyanusu'ndaki koalisyon gemilerine yakıt satan anlaşmayı uzatmayı öngören yasa getirdi..
Eylül 2006'daki seçimlerle göreve geldiğinde Japonya'nın en genç lideri olarak tarihe geçmişti. Ancak önce kabinede arka arkaya yolsuzluk skandalları patladı. Ardından yerel seçimlerde meclisin alt kanadını muhalefete kaptırdı. Son darbeyi ise ABD güçlerine yakıt sağlama anlaşmasını uzatma ısrarı indirdi... Başbakan Shinzo Abe, bu tablo ortasında görevinden dün istifa etti.

'SEKS KÖLESİ' GAFI
Abe (52) düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarını tutamayarak "Halkın desteğini kaybettim. Bu şekilde siyasetimi devam ettiremem. Japonya'nın, güvendiği ve destek verdiği bir lidere ihtiyacı var" dedi. Liberal Demokrat Parti (LDP) yönetiminden de ayrıldığını ekledi. Meclisin açılmasından 3 gün sonra gelen istifa şaşırttı. Kuzey Kore ve Çin ile önemli anlaşmalar yaparak göreve hızlı başlayan Başbakan Abe, kariyerinin en büyük gafını Japonların 2'nci Dünya Savaşı'nda Güney Koreli kadınları seks kölesi olarak kullandığına dair kanıt olmadığını söyleyerek yaptı.

YERİNE TARO ASO
Ardından Tarım Bakanı Toshikatsu Matsuoka'nın emeklilere verilen kamu fonlarını kötüye kullandığı ortaya çıktı. İntihara teşebbüs eden Matsuoka'nın yerine gelen Bakan'ın da sel yardımlarından kendi kooperatifine haksız para aldığı ortaya çıkıtı. Sağlık Bakanı, kadınlara "doğuran makineler" diyerek büyük öfke topladı. Bir yılda 6 bakanı değiştirdi. Başbakan Abe, Afganistan'daki askerlerin kalmasıyla ilgili yasageçmezse istifa edeceğini açıklamıştı. Yerine geçmesi beklenen en kuvvetli aday partisinin genel sekreteri Taro Aso.