kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

GRÖNLAND
Hava kirliliği kız çocuk sayısını artırıyor
Sanayileşmiş ülkelerin kutuplarda yaydığı hava kirliliğinin, kız çocuklarının sayısının artmasına neden olduğu ifade edildi. Grönland'daki bir seminere katılan İskandinav bilim adamlarına göre, Rusya, Kanada ve Grönland'ın bazı kesimlerinde hava kirliliği kadınların biyolojik sistemlerini etkiliyor. Fabrikalardan yayılan PCB maddesi kana karışarak kız bebeklerin doğmasını sağlıyor.

İNGİLTERE
Cep telefonu uzun vadede kanser yapıyor

İngiltere'de hükümet ve iletişim endüstrisinin birlikte yürüttüğü 6 yıllık araştırmada, cep telefonu kullananlar arasında beyin ve kulak kanserine yakalanmada küçük bir artış görüldüğü belirlendi. Programın başkanı Lawrie Challis, kanserin 10 ila 15 yılda ortaya çıktığına dikkat çekerek, "Birkaç yıl içinde kanser ortaya çıkma ihtimalini reddedemeyiz" dedi.

NORVEÇ
Bu iPod'un üstü 18 karat elmas
Üzerinde 18 karatlık tam 430 elmas olan i-Pod shuffle Norveç'te basın mensuplarına tanıtıldı. Norveçli kuyumcu Thomas Heyerdahl'ın tasarımını ve süslemesini yaptığı i-Pod'un, gelecek yıl martta Londra'da açık artırmayla satılması bekliniyor. Geliri ise yardım kuruluşlarına bağışlanacak.
Haberin fotoğrafları