kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Kadın kaybeden erkeği sevmez!

Sizce başarı, erkekler ile kadınlar arasındaki ilişkiyi nasıl etkiler? Aşkta 'seçen' kadın olduğuna göre; kadının kalbi kazanandan mı, yoksa kaybedenden mi yana? Geçen gün kendimce bu sorulara cevap ararken, aklımdan şu düşünceler geçti: "Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır!" sözü artık geçerli değil bence. Çünkü, son yıllarda 'erkeğin arkasında duran kadın' imajı yıkıldı. Kadınlar artık erkeğin arkasında durmak değil, önüne geçmek istiyor. İkinci nokta ise; kadınların halihazırda başarılı olmuş erkeklerle ilişki kurmayı seçmesi. Kadının yaptığı bu tercih, daha garantili ve kısa bir yol. Belki de günümüzün popüler sözü artık şu olmalı: "Her başarılı kadının arkasında bir erkek vardır!" Mesela, Petek Dinçöz'ün arkasında yıllardır Can Tanrıyar'ın olması gibi. Fakat zaman içinde değişmeyen bir şey var ki, o da şu: "Başarı her ne olursa olsun erkeği çekici yapıyor."

HALE ETKİSİ
Aslında başarı taç gibidir. Başarı insanın kusurlarını gizler, ayıplarını örter. Buna psikolojide 'hale etkisi' denir. Başarı da hale etkisi yaratarak, erkeği kadınların gözünde daha çekici yapıyor. Kadınlar bir zamanlar; futbolcu İlhan Mansız (Dünya kupasındaki başarısından sonra bir anda en yakışıklı erkek seçilmişti), 'Deprem Dede' lakaplı Ahmet Mete Işıkara (60'ından sonra en seksi erkek listesine girmişti), Kemal Derviş (Dünya Bankası'nın arka odalarında, Afrika ülkelerinin milli gelir hesaplamalarını yapan bir teknokratken, Türkiye'ye gelip süper bakan olmuş ve bir anda en seksi erkekler listesine girmişti), 'stand-up'ın en popüler isimleri olan Cem Özer ve Rüstem Batum gibi adamların peşinden koşuyorlardı.

GEYİK SÜRÜSÜ
Şimdi bu adamların eski güçleri var mı? Yok. Tabi onlara hayran olan kadınlar da yok artık. Çünkü bu adamlar diskalifiye oldu, kadınlar da yeni 'stand-up'çılar Cem Yılmaz ve Beyaz'ın peşine düştü. Şu bir gerçek ki, "Kadınlar kaybedenleri sevmez!" Kadın ruhu hep kazanandan yanadır. Oysaki erkeklerin kendileri için başarılı olup para kazanmaları gerekirken, tam tersine kadınlar tarafından seçilmek için başarılı olmaya çalışıyorlar. Erkeğin bu durumu, geyik sürüsünün lider erkeği olmak için onlarca geyikle kafa tokuşturmaya benziyor. Kısacası, "Her başarılı erkeğin arkasında onun başarısından yararlanmak isteyen bir kadın vardır!" Yoksa aksini düşünen varsa, bir adım beri gelsin de tartışalım.