kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

Aşk ve masumiyet

Kafama takılan bir soru var: "Acaba aşkta/ilişkilerde masumiyetin sonu geldi mi?" Bunca araştırmadan sonra kafamda oluşan cevap: "Evet!" Masumiyetin olduğu yerde; içten hesaplılık, taktik oyunları, gizli kurgular ve sinsi planlar olmaz. Bir ilişkide, taraflardan biri taktik kullanmaya, karşı taraf üzerinde oyun kurmaya başlamışsa; artık o ilişkinin 'masumiyeti' bozulmuş demektir. Masumiyet giderken onun açtığı kapıdan da önce güven, sonra fedakarlık ve en sonunda da bağlılık çıkar. Masumiyetin ve peşinden gidenlerin ilişkide yarattığı boşluğu; aldatma, bencillik, tartışma, ayrılık ve yalnızlık doldurur. Taktik ve strateji, iş hayatında ve savaş sanatında çok sık kullanılır. Peki, özel hayata girmemesi gereken taktiği, kadınlarla erkekler arasına ilk önce sokan kim? Kadınlar! Onların 'akıl hocaları' ve en büyük 'iş birlikçisi' kim? Kadın dergileri! Bu nedenle de kadınları daha fazla taktisyen ve oyuncu yapanlar, kadın dergileridir. Eskiden kadınlar, erkekler hakkında fikir sahibi olmak için, akşamüstü 5 çayında kadın kadına bir araya gelip, erkekleri çekiştiriyorlardı. Bu çay partileri, bir tür 'erkekleri parmağında oynatma okulu' gibiydi. Ayşe teyzeler, bir yandan çaylarını yudumlarken, bir yandan da erkeğine mobilyaları nasıl değiştirttiğini gururla anlatırdı.

KADROLU KONULAR

Bu gelenek halen bir ölçüde sürdürülmekle beraber, artık daha büyük ölçekli 'kadınlar arası taktik paylaşımı düzeni' kurulmuş durumda. Kadınlar artık taktiklerini, yazılı basın kanallarıyla ulusal çapta paylaşıyor. Artık 'erkekleri elde etme/yönetme/ etinden, sütünden ve tüyünden yararlanma taktikleri' amatör bir 'kültürel çalışma' olmaktan çıktı, başlı başına bir 'ekonomik sektör' haline geldi! Kadın dergilerinin ve kadınlara yönelik kitapların 'kadrolu konusu' erkeklere yönelik taktiklerdir. Bu tür dergilerde şöyle başlıklar görürüz; "Bir erkeği elde tutmanın 10 yolu", "Hangi karakterdeki erkek sizin için en uygundur?", "Burçlarınıza göre erkeğinizi seçiniz", "Aşkta akıllı davranmanın yolları", "İlişkide oynamanız gereken oyunlar", "Erkekler seks sonrası ne düşünüyor?" Kadın dergilerine karşı azınlıkta olan erkek dergilerinde de şöyle başlıklar gözümüze çarpıyor; "Kadınlar tipinize değil, yaptığınız işe bakıyor", "Hatunu yatağa atma rehberi!", "Yakalanmadan aldatmak için bilmeniz gerekenler!"

FETHEDEN ERKEK

Dergi konularından da anlaşılacağı gibi ortaya çıkan sonuç şu: Aşkta erkeklerin tavlanmaya dönük taktiklere kafa yorduğunu, kadınların ise tavlanmadan sonrasına yönelik taktikler geliştirdiğini görüyoruz. Kısacası; 'fetheden erkek, yöneten kadındır.' Erkekler bir kadını nasıl tavlayacağını düşünürler, kadınlar ise tavlandıktan sonra bir erkeği nasıl yöneteceklerini. Gerçek artık böyle sevgili okurlarım. Aşkta masumiyet, yerini taktik planlara bıraktı. Kadınların taktik geleneği ve oyun kültürü daha zengin olduğundan, erkekler savunmasız duruma düşüp "hapı yuttu!"