kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En pahalı akşam yemeği Londra'da

Yeni Haber
Zagat adlı restoran kılavuzu tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, bütün dünyada 'en pahalı akşam yemeği' yenilen kentin, İngiltere'nin başkenti Londra olduğunu ortaya koydu.

Londra'da ortalama bir restoranda üç tabak yemekten oluşan bir menü için ödenecek fiyatın içki ve servis ücreti de dahil olmak üzere 39,09 sterline yükseldiği açıklandı.

Londra'da restoranlarda uygulanan ücretlerin yılda yaklaşık yüzde 3 oranında arttığı ve böylece Londra'nın Paris'te yenilen bir akşam
yemeğinden ortalama 4 sterlin daha pahalıya mal olduğu belirtildi.

Londra'dan sonra dünyanın en pahalı akşam yemeğinin yenildiği Paris'te ise bir akşam yemeğinin ortalama olarak 35,37 sterline malolduğu belirtildi.

Bu kadar pahalı restoran fiyatlarının uygulandığı Londra'nın yiyecek kalitesi ve servis açısından 13 dünya kenti arasındaki sırası ise yiyecek kalitesinde 12.'lik, servis'te ise 10.'luk oldu.

Lüks bir restoranda yemek yemenin bedeli dikkate alındığında ise Londra ilk üçteki diğer rakiplerinden daha ucuz bir seçenek olarak ortaya çıktı. Londra'da lüks bir akşam yemeğinin ortalama 87,90 sterline malolduğu, aynı türde bir akşam yemeğinin Paris'te 101 sterlin ve Tokyo'da da 102 sterlin civarında tuttuğu ifade edildi.

AA