kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Peter Chernin Rupert Murdoch

Haber Turu

SABAH'a teklifi 1 ay içinde karar veririz
ABD merkezli News Corp.'un Başkanı ve COO'su Peter Chernin, TMSF tarafından 7 Kasım'da yapılacak SABAH ve atv ihalesine teklif vermeyi düşündüklerini söyledi. Bir ziyaret için Polonya'da bulunduğu sırada Reuters'a verdiği söyleşide Peter Chernin, "Kesinlikle bakacağız. Teklif verip vermeyeceğimize bir ay içinde karar vereceğiz" dedi.

Rafineri marjı arttı Tüpraş kârı artırdı
TÜPRAŞ, net dönem kârının yüzde 89 artmasını artan kapasite kullanımı ve Akdeniz rafineri marjının artmasına bağladı. Tüpraş'tan yapılan açıklamada, "Tüpraş ilk altı ayda rafineri marjını yüzde 34 oranında artırmıştır. İşletme karı yüzde 60 oranında artırılıp 572 milyon YTL'ye (418 milyon dolar) çıkarılarak marj artışının paralelinde ilk altı ayda yaratılan FAVÖK (Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar) tutarı ise yüzde 36,7 artarak 458.5 milyon YTL oldu. Net dönem kârı yüzde 89,2 artışla 609 milyon YTL seviyesine yükseldi" denildi.

Sabancı Center 'halka' açılıyor
SABANCI Holding, 6 Ekim 2007 tarihinden itibaren kapılarını ziyaretçilere açacak. Sabancı Holding'ten yapılan açıklamada, 6 Ekim tarihinde başlayacak "Sabancı Center Turları" uygulaması ile 50 bin çalışan, on binlerce müşteri, iş ortağı ve yatırımcı için değer yaratacak kararların alındığı Sabancı Holding'in yönetim merkezi Sabancı Center'in, düzenlenecek program kapsamında gezilebileceği bildirildi. Verilen bilgiye göre, Yönetim toplantı odasından ofis katlarına Sabancı Center'ın çeşitli alanlarının görülebileceği turlara katılmak isteyenlerin sabancicenterturlari@sabanci. com adresine başvurmaları gerekiyor.

Baymak Baxi'nin üretim üssü olacak
BAYMAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, İngiliz Baxi Group'un Fransa'daki üretim tesislerini Türkiye'ye taşıdıklarını, şimdi de Danimarka'daki kazan fabrikanın Türkiye'ye taşıyacaklarını kaydetti. Baymak'ın 40. kuruluş toplantısında konuşan Akdoğan, Danimarka'dan sonra Avrupa'daki bir diğer ülkedeki tesisleri de Türkiye'ye taşıyacaklarını belirterek toplam 3 ülkedeki fabrikaların Türkiye'ye taşınmış olacağını söyledi. Tuzla'da bunun için 30 bin m2'lik yeni bir tesis inşa ettiklerini belirten Akdoğan, Türkiye'nin Baxi'nin üretim üssü haline geldiğini dile getirdi.