kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meclis TV, Güldal Mumcu’ya bağlandı

Yeni Haber
On dört yıl önce öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi olan CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Mecliste yayın alanında görev yapacak.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis Yayın Danışma Kurulu'nu, TBMM Başkanvekilleri arasından CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu'ya bağladı. Mumcu, TBMM Başkanı'nın katılmadığı durumlarda Kurul'a başkanlık edecek. Meclis Tv de Mumcu'nun görev alanı içinde olacak.

1994 yılında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nı oğlu ve kızıyla birlikte kuran Güldal Mumcu, o tarihten bu yana Vakıf'ın Başkanlığını sürdürdü.

CANLI YAYIN BAŞLAYACAK


Yayın Danışma Kurulu'nun, 1 Ekim'de Meclisin yeni yasama dönemine başlamasıyla birlikte yapacağı ilk iş, siyasi partilerin Meclis Tv'den yayınlanacak haftalık grup toplantılarıyla ilgili programı kesinleştirmek olacak.

Bu program belirlenmediği için bu hafta başında, basına açık yapılan AKP Meclis Grup toplantısı Meclis Tv'den canlı yayınlanamamıştı.
Geçen yasama döneminde, üç siyasi parti grubu bulunmasına karşılık, bu yasama döneminde dört siyasi parti grubu bulunuyor. Partilerin Meclis Grup toplantılarının çakışmaması ve Meclis Tv'den canlı yayınlanabilmesi için TBMM Başkanı, siyasi partilerden hangi gün ve hangi saatte Grup toplantılarını yapacaklarını bildirmelerini istedi.

Ancak partiler Grup toplantıları için tercih ettikleri gün ve saatleri TBMM Başkanlığına bildirmediler.

Yayın Danışma Kurulu'nda, bir TBMM Başkanvekili dışında, TBMM İdare Amiri ve TBMM Katip Üyesi de bulunuyor.

(ANKA)