kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk 10 günü

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevdeki ilk 10 gününde gelen 4 müşterek (atama)) kararnameyi onayladı. Gül, cumhurbaşkanı tarafından yapılan atama, görevden alma ve seçimlere ilişkin 2'si önceki dönemden kalma 6 işlemden 3'ünü onayladı, birini iade etti. 2 işlemin incelemesi ise sürüyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün seçildiği ve göreve başladığı 28 Ağustos Salı gününden 6 Eylül Perşembe gününe kadarki 10 günlük sürede
gerçekleştirdiği işlerin dökümü Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesine konuldu.

Buna göre, Gül, yasalar, kanun hükmünde kararnameler, atamalara ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, af kararları ve İstiklal Madalyası işleri konusunda gelen işlem olmadığı için herhangi bir tasarrufta bulunmadı.Gül, atamalar dışındaki işleri ilişkin gelen 2 Bakanlar Kurulu kararının birini onayladı, biri işlemde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Gül, bu sürede gelen 4 müşterek (atama) kararname, 2 vekalet tezkeresi, 2 hükümet kuruluşu ve bakan değişikliği işlemi, bazı kuruluşların bakanlıklarla bağlantılı 1 yazısını onayladı.

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan atama, görevden alma ve seçimlere ilişkin 2'si 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminden kalma ve 4'ü yeni olmak üzere 6 işlemden 3'ünü onaylayan Gül, birini iade etti, 2'si ise işlemde bulunuyor.

BAŞVURULAR

Gül'ün ilk 10 gününde, kurumsal işlemler ya da çeşitli kamu hizmetleri ile ilgili 15, kişisel isteklerle ilgili 37 başvuru yapıldı.

Kurumsal başvurulardan 7'sinin işlemi tamamlandı. Bu başvuruların 2'sini ihbar ve şikayet, birini eğitim-öğretim, 2'sini yerel yönetim sorunları, birini genel ekonomi ve mali konular, birini ise diğer konular oluşturdu.37 kişisel başvurunun 17'sini ilgili yasaya uygun olmayan, daha önce işlem gören ve bir işlem içermeyen başvurular oluştururken, 20 başvuru işleme alındı ve işlemleri tamamlandı.

AA