kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Cinayet mekânı köy, nedeni namus
Türkiye'de en çok cinayet namus, aile içi anlaşmazlık gibi nedenlerle işlenirken mafya ve seri cinayetler son sırada kalıyor. Emniyet verilerine göre, 2000-2005 yılları arasında sadece polis bölgelerinde işlenen (jandarma bölgeleri hariç) 1091 cinayetin işleniş nedenleri arasında "namus" kavramının birinci sırada olduğu ortaya çıktı. Mustafa Kaygısız ile komiser Hanifi Sever'in "Cinayetlerin Şifresi" adlı kitabında verilen istatistiklerde namus cinayetlerini benzer nedenler sayılabilecek aile içi uyuşmazlık, yasak ilişki, cinsel taciz gibi olaylar takip ediyor. Cinayetlerin dikkat çeken bir yanı yüzde 76.3'ünün kırsal kesimde görülmesi.

ODTÜ'den eşcinsel radyosu
Türkiye'nin en çok dinlenen yerel radyolarından Radyo ODTÜ, yayın hayatının 11'inci yılında, toplumdaki gay ve lezbiyenlerin maruz kaldığı ayrımcılığın yok edilmesi, görünür kılınmasına yönelik bir yol haritası hazırladı. 2 Eylül'de başlayan 'Hayatın Renkleri' adlı programda, aileden eğitime, medyadan çalışma hayatına, Türkiye'de yaşayan eşcinsellerin insan hakları konuşuluyor. KAOS GL Yönetim Kurulu üyesi Umut Güner, "Eşcinselliğin medyada şiddet ya da mizah unsuru olarak sunuluyor. Bu yanlış" dedi.

'Ben ineğim, her yere park ederim'
Eskişehir'de son yıllarda artan araç sayısına bağlı olarak yaşanan hatalı park sorunu yetkilileri ilginç önlemler almaya yöneltti. Valilik, yanlış yere park ederek trafiği aksatan ve vatandaşları zor durumda bırakan araç sahipleri için bilgilendirici ve uyarıcı yayınlar yaparken, Büyükşehir Belediyesi park sorununu çözmek için son olarak üzerinde uyarıcı yazılar ve trafik kuralları işaretleri bulunan inek heykelleri yerleştirdi. "Ben ineğim istediğim her yere park ederim'', "Park yasağı nedir bilmem'', "Trafik kurallarına uymayan bana benzer'' gibi yazıların yer aldığı inek heykelleri, hatalı parkların sık yapıldığı bölgelere yerleştirildi.