kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
A. Talikh

Korsanlara 751 yıl ceza istendi

Recep AKTEPE/ANTALYA
Lefkoşa-İstanbul seferini yapan yolcu uçağını kaçıran iki hava korsanı, toplam 304 ile 751 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanacak..
KKTC'den 18 Ağustos sabahı havalanarak İstanbul'a gitmekte olan AtlasJet'e ait uçağı 141 yolcusu ve mürettebatı ile kaçırarak Antalya'ya indiren birisi Filistinli diğeri Türk, iki hava korsanı için 304 ile 751 yıl arasında hapis cezası istendi. Soruşturmayı tamamlayan Antalya Cumhuriyet Savcısı Sabri Yılmaz, Filistinli Abdülaziz Talikh ile Şanlıurfalı M. Reşat Özlü için 22 yıldan 46 yıla kadar hapis istedi. Uçakta bulunan 141 yolcu ve mürettebatın hayatını tehlikeye atan zanlılar için ayrıca, 'cebir, şiddet uygulayarak uçak kaçırma' ve 'silahla hürriyeti tehdit' ile 'terör örgütü üyesi olup terör örgütü adına silahlı eylem yapmak' suçlarından ceza artırımı istendi. Ceza artırımı ile sanıkların alacağı toplam ceza da 304 ile 751 yıl arasında değişebilecek.

İZMİR'DE YARGILANACAKLAR
Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan fezleke sanıklarla birlikte İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek. İki sanık İzmir'de özel yetkiye sahip mahkemede yargılanacak.
Haberin fotoğrafları