kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KİLOSU YÜZÜNDEN ZORLANDI... İştahıyla da tanınan Pavarotti, son yıllarda aşırı kilo aldı. Zor kımıldayacak kadar kilo aldığında bile sahneye çıkan ünlü tenor bazen sandalyeye dayanarak oynadı.

Operayı milyonlara sevdiren tenor öldü

Yasemin TAŞKIN ROMA
20. yüzyıl opera tarihinin en büyük yıldızlarından İtalyan tenor Pavarotti, 71 yaşında pankreas kanserine yenildi..
Kuşağının en büyük tenoru olarak gösterilen İtalyan sanatçı Luciano Pavarotti, 71 yaşında İtalya'nın Modena kentindeki evinde pankreas kanseri yüzünden hayatını kaybetti. Başucunda ikinci eşi Nicoletta Mantovani ve kızı Alice ile ilk eşi Ada'dan olan üç kızı bulunan Pavarotti'nin ölümü, tüm dünyada birinci haber olarak yer aldı. "Büyük Luciano" Pavarotti, 1935'te İtalya'nın Modene kentinde doğdu. İlk müzik deneyimini şehrinde, babası fırıncı Fernando ile "Rossini Korosu" nda alan sanatçı, 1961'de Puccini'nin "La Boheme" operasıyla sahneye ilk adımını attı.

1.5 MİLYAR KİŞİ İZLEDİ
Dünya genelindeki stadyumlarda on binlerce kişiye verdiği konserler ve düet albümleriyle iz bırakan sanatçı, Placido Domingo ve Jose Carreras ile düzenlediği "Üç Tenor" konserleriyle de tanındı. Üçlünün 1990 yılında İtalya'daki Dünya Futbol Kupası'nda verdiği konseri 1.5 milyar kişi izledi. Sanat kariyerini, "Evet Giorgio" ile "Rigoletto" filmlerinde rol alarak süsleyen, ancak beyaz perdede istediğini bulamayan Pavarotti, "Ben, Luciano Pavarotti" adlı otobiyogrofisini de kaleme aldı. Pavarotti, sıcak gülümsemesi, sahnede terini sildiği beyaz mendili, Sting, Elton John gibi pop şarkıcılarıyla yaptığı düetlerle tüm dünyada müzik severlerin kalbinde iz bıraktı. 1997'de BM tarafından Üçüncü Dünya çocukları için yaptığı yardımlar nedeniyle "Barış Büyükelçisi" ilan edilen sanatçı, cumartesi günü İtalya'nın Modena kentinde toprağa verilecek.