kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kendini tanrıça gibi hissetmek

TÜLİN KERMEN
İngiltere'de en çok satanlar listesinde olan 'Tanrıçanın El Kitabı'nda yazar Gisele Scanlon; "Kendini tanrıça gibi hissetmek için stil, şıklık ve keyif içinde yaşamalısın" diyor..
Bir 'In-Out' yazarı olarak, In'leri kullandığımdan çok Out'ları da, out oldukları halde kullanmaya devam ettiğimi itiraf ediyorum! Çünkü, yaptığın ya da giydiğin ne olursa olsun 'NASIL' yaptığındır esas olan. Hayatta tek kriterim ise, stil sahibi olunmasıdır. Yani kişinin kendisini yansıtması, kendisinden bir şeyler taşımasıdır. Bu aldığı hediyeden taşıdığı çantaya, yaşadığı evden seçtiği arkadaşlara kadar geçerlidir. Çok sevdiğim yeni bir arkadaşım "Bu kitabı okurken hep sen aklıma geldin" diyerek tavsiye etti; 'The Goddess Guide-Tanrıçanın El Kitabı'. Remzi Kitapevi'nin yolunu tuttum, zar zor buldular kitabı. Henüz in'ler arasında değildi anlaşılan. Ama Londra'da 'bestseller' olmuş, trendy mağazalarda satılıyormuş. Başlarda kıskançlıkla karışık duygular içindeydim. Kitap yazma çalışmalarım sürerken; formatı, her şeyi oturtmuşken, 'Neden ben önce düşünemedim ve böyle bir kitap yazamadım' diye kıskandım. En imrendiğim; yaratıcılık ufuklarıdır ve bunları hayata geçirme cesaretidir çünkü! Ardından kitabın yazarı Gisele Scanlon'ın şık hayatını, nasıl taçlandırarak, kendini tanrıçalar gibi yaşamaya adayışını hayranlıkla okudum. Kitapta; çocukluğu ile başlayan şık yaşama felsefesini nasıl ayrıntılarla zenginleştirdiğini anlatmış ve müthiş yaratıcı illüstrasyonlarla renklendirmiş. Kitap; stil, şıklık ile ilgili birçok bilgi, röportaj ve mektuptan oluşuyor.

UÇAKTA EN RAHAT YER
'Keyif' şık yaşamanın vazgeçilmezidir. Kitapta Gisele, trendy yaşarken nasıl keyif alınacağını anlatıyor. Birileri Türkçe'ye çevirse çok daha fazla sevinirim. Kitapta tüm bu sorulara yanıt veriliyor. Örneğin; 'Seyahat ederken uçaktaki en rahat yer neresidir?' sorusu için www.seatguru. com adresine, yani 'Oturma gurusu'nun web adresine bakmanızın yeterli olacağını söylüyor Scanlon. Ayrıca yine kitapta, jetlag'den nasıl kurtulabileceğinizin cevabı da var. Kitabın en ilginç bölümlerinden biride 'G-Spotlar', yani 'G Noktaları'. Gisele'in değişik seyahatlerini anlattığı ve bölümler arsındaki en can alıcı noktaları gösteren bu başlığı okumadan geçmeyin.