kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Törenin sonuna kadar kaldı, cumayı kaçırdı

Erhan DOĞAN
Hava Harp Okulu'nun mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e komutanlar, "Sayın Cumhurbaşkanım" diyerek selam verdi. Abdullah Gül de diploma töreninin sonuna kadar kalarak, cuma namazına gitmedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile asker arasında 30 Ağustos törenlerinde yumuşayan hava, dün Hava Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde de sürdü. Komutanlar konuşma öncesi Gül'e selam verip "Sayın Cumhurbaşkanım" diye hitap ederken, Gül de programı aksatmamak için cuma namazına gitmedi ve tören sonrası ikram bitene kadar bekledi. Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül törene eşli katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Hava ve Deniz Harp Okulları'ndaki diploma ve sancak devir-teslim törenleri için, "Gap" uçağıyla dün 10.45'te Ankara'dan İstanbul'a geldi. Önceki cumhurbaşkanlarının aksine Yeşilköy Askeri Havalimanı'nı kullanmayan Gül, yabancı devlet başkanlarının ağırlandığı Devlet Konukevi'nden geçiş yaptı.

4'Ü KADIN 237 ADAY
Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda diploma ve sancak devir teslim töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da katıldıkları törenle gerçekleştirildi. 2'si dost ve müttefik ülkelerden, 4'ü de kadın olmak üzere 237 pilot adayı genç teğmen ile 53. dönem mezunlarını veren okulun töreninde yapılan konuşmalar öncesi komutanlar Gül'ü selamlayıp "Sayın Cumhurbaşkanım" diye hitap etti. Mezun öğrenciler adına konuşan, okul birincisi Teğmen Fatih Şen'e diplomasını Cumhurbaşkanı Gül verdi. İkinci Teğmen Serdar Doğan TBMM Başkanı Toptan'dan, üçüncü Teğmen Alim Kocaman Orgeneral Büyükanıt'tan aldı. Büyükanıt, kendisine sevgi gösterisinde bulunan ailelere el sallayarak karşılık verdi. Gül de ailelerin sevgi gösterilerine karşılık, "Çok iyi evlatlar yetiştirmişsiniz" diyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Saat 13.12'de öğlen ezanı okunmasına karşın Gül, programını aksatmamak için cuma namazına gitmeyip ikramın bitmesini bekledi. 13.45'te Hava Harp Okulu'ndan ayrılan Cumhurbaşkanı, Huber Köşkü'ne geçti. Gül'ün konvoyu Tarabya'dan aşağı inerken vatandaşlar ellerinde bayraklarla ve güller atarak karşıladı.

SABİHA GÖKÇEN'DEN DÖNDÜ
Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Toptan ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile saat 15.54'teki Tuzla'daki Deniz Harp Okulu'nda diploma törenine de katıldı. 208 teğmenin mezun olduğunu okuldaki törende de Cumhurbaşkanı, okul birincisi Deniz Teğmen Ümit Kaçar'a diplomasını verdi. Protokolde yan yana oturan Cumhurbaşkanı Gül ile Filiz Büyükanıt'ın sık sık sohbet ettikleri gözlendi. Gül törenin ardından saat 18.40'ta Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan GAP uçağıyla Ankara'ya gitti. Gül Sabina Gökçen Havaalanı'nı kullanan ilk cumhurbaşkanı oldu.
Haberin fotoğrafları