kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yakında enstrümantal bir albüm çıkaracak olan Duygulu, saksafonuyla Fosforlu Cevriye’, Yemen Türküsü’ ve Zalim’ gibi sevilen parçaları yorumlayacak.

Ne kafayı yemiş ne de hidayete ermiş değilim!

BUGE CANKAT GÜNAYDIN
Uzun yıllardır müzikten ve magazinden uzak olan şarkıcı Tayfun Duygulu, şaşırtıcı bir dönüş yaptı! Şarkılarıyla değil, 'ermiş' açıklamalarıyla gündeme oturan Duygulu: İyi niyetimi suistimal ettiler..
Doksanlı yıllarda üzerinde deri ceketi, elinde saksafonuyla çıktı Tayfun Duygulu karşımıza... O dönemlerde Tarkan'la birlikte pop müziğin iki prensinden biriydi. O gerdanını kıra kıra 'Hadi Yine İyisin'i söylüyor, genç kızlar onun için inim inim inliyordu. Sonra Kayahan'ın kızı Beste Açar ile evlendi. Kendi deyimiyle 'hayranlarını küstüren' bu evlilik iyi gitmedi. Boşandı, köşesine çekildi... Yıllar sonra bir magazin programında ortaya çıkan Duygulu, 'iyi saatte olsunlar'ın ziyaretine uğramış gibi konuşuyordu... Seçilmiş bir insan olduğunu, gökyüzüne yükselip Allah'la konuştuğunu ve insanların aklından geçenleri okuduğunu söylüyordu. Nostradamus gibi kehanetlerde bulunmaya da başlamıştı. İddiasına göre, en geç 2020 yılına kadar dünya ufoları ağırlayacaktı. Acaba söyledikleri gerçek miydi, yoksa 'duygulu' çocuk delirmiş miydi?

BANA ÇOK AYIP ETTİLER!

* Uzun zamandır ortalarda yoktunuz. Geçtiğimiz günlerde yaptığınız 'akıl almaz' açıklamalarla yeniden magazin dünyasının gözbebeği oldunuz... Evet ama ben bu olayı iyi niyetimin suistimali olarak görüyorum. O programda yapılan kötü montaj ve canlandırmalarla söylediklerim çarpıtıldı. Ben 12 yaşımdan beri; yani 26 senedir parapsikoloji ile ilgileniyorum. Bu konuda başımdan geçenleri insanlarla paylaşmak istemiştim. Ama montaj sansasyonel bir üslupla hazırlanmış! Bana çok ayıp ettiler.

* Nasıl tanıştınız parapsikolojiyle? 12 yaşındayken ağabeyim ve arkadaşlarımla bir ağacın önünde duruyorduk. İddiaya girdik. Biri, "Şuradaki yaprağa bakacağım ve onu buradaki şişenin içine sokacağım" dedi. Sonra o yaprak geldi benim elimdeki şişenin içine girdi. Öylece kaldık! Altı yaşımdan beri dünyaya bir görev için geldiğimi düşünüyorum ama ne olduğunu hâlâ bilmiyorum.

* Atatürk'ün 6. boyuttan geldiğini, Allah'la konuştuğunuzu söylediniz... Söylediklerim çarpıtıldı. Mesela rüyalardan bahsederken "Rüyada uçmak saflığa işarettir" dedim. Bana rüyalarımda nasıl uçtuğumu sordular, ben de cevap verdim. Sanki gerçek hayatta uçuyormuşum gibi yayınladılar. Cenk Koray bana vakti zamanında boyutlardan bahsederken, "Atatürk 6. boyuttan geldi" demişti. Ben de programda onu söyledim. 'Allah'la konuşuyorum' cümlem de yanlış anlaşıldı. Ben dua ederken Allah'la konuştuğumdan bahsetmiştim. Ama sanki Allah'la karşılıklı sohbet ediyormuşuz gibi yayınladılar. Tövbe tövbe!

* Peki UFO'lara dair kehanetleriniz? UFO'lar 2020'den sonra dünyaya inecekler, göreceğiz! Bu sadece benim öngördüğüm bir şey değil. Zaten

NASA 10 senedir uzaylıların yaklaşık 500 kere dünyaya girip çıktığını saptadı.

* Siz söylediklerinizin çarpıtıldığını dile getiriyorsunuz ama sizi izleyenler reklam peşinde olduğunuzu konuşuyor... Ben de izleyici olsam, 'Albümü çıkacak, reklama ihtiyacı var' ya da 'kafayı yemiş' derdim. Amacım reklam yapmak olsaydı, bir mankenle basılırdım! Olmadı; birilerine atar tutar, hakaret ederdim.