kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAFFET SANCAKLI

Kadın istediğini yaptırır

SAFFET SANCAKLI
(Eski futbolcu-İstanbulspor Kulübü Başkanı)
"BÖYLE bir şey Türkiye'de de var. Ama daha çok ekonomik özgürlüğünü garantilemiş ve belli bir maddi standardın üstüne çıkmış futbolcuların eşlerinin böyle bir diretmesi olabiliyor. Örneğin İstanbul'da bir kulüp 10 lira verirken, Anadolu'dan bir kulüp 15 lira verse bile İstanbul'da yaşamanın cazibesinden dolayı eşleri ya da sevgilileri Anadolu'ya gitmek istemeyebiliyor. Ama bu devirde artık kılıbıklıktan bahsetmek çok doğru değil. Dünyanın her yerinde kadın erkeğe istediğini yaptırır. Evle ilgili kararı tabii kadın verecek. Ama transferle ilgili de erkek karar verir, eşine danışmak ise saygı gereğidir."

Eşini mi kaybetsin?
YILMAZ VURAL (Teknik direktör)
"TÜRKİYE'de
böyle bir şey yok. Futbolcular nereye giderse eşleri de peşinden gelir. Ama her meslekte olduğu gibi futbolda da eşler birbirlerine danışırlar. Ben çok değişik yerlerde çalıştım, böyle bir şeyle çok karşılaşmadım. Zaten böyle bir şey söz konusu olunca eşleriyle de görüşüyoruz. Tabii aile her şeyin üstünde gelir. Eşi istemiyorsa ille de oraya gideceğim diyemez ki. Sonuçta eşini de kaybedebilir yani. Çünkü bazı durumlarda böyle şeyler olabiliyor. Biz de birkaç kere, eşi istemediği için Anadolu takımlarından birine gelmeyen birkaç futbolcuyla karşılaştık. Ama çok da yaşanan bir şey değil doğrusu."

Önemli olan mutluluk
ERDİNÇ ŞEHİT (Futbolcu menajeri)
"EŞLERİNİN
görüşleri futbolcular için çok önemli tabii. Sonuçta beraber yaşıyorlar. Gidecekleri şehre birlikte karar vermeleri çok doğal. Ama Türkiye'de iyi para teklif eden bir takımı, eşi o şehre gitmek istemiyor diye geri çevirecek bir futbolcu olduğunu zannetmiyorum. Sonuçta ekonomik durum çok önemli olduğu için eşleri de bu karara riayet ediyor. Ama istisnalar kaideyi bozmaz tabii. Yine de önemli olan futbolcuların mutlu olması."

Ben de duydum
YUSUF ŞİMŞEK (Denizlisporlu futbolcu)
"BENİM
başıma hiç böyle bir şey gelmedi. Ekmek paramı nerede kazanmam gerekiyorsa, gider orada topumu oynarım. Ara sıra ben de 'hanımı istemiyormuş' diye duyuyorum ama ne derece doğru bilmiyorum. Ama Anadolu'da oynamak isteyen çok futbolcu da var. Ben de Fenerbahçe'de oynarken kendi isteğimle Gaziantepspor'a gittim. Hatta o zaman, şimdiki eşimle nişanlıydım, o da hiçbir şey söylemedi."

Evlenince bakarız
İBRAHİM TOROMAN (Beşiktaşlı futbolcu)
"İSTANBUL'da
yaşamak, büyük takımda oynamak her yönden çok farklı. Ama bence her zaman futbolcuların ilk tercih edecekleri yer İstanbul'dur. Bir Anadolu takımına gidip gitmemek konusunda eşlerinin ya da kız arkadaşlarının etkisi muhakkak oluyordur ama benim şimdiye kadar olmadı. Hayatımda kimse olmadığı için de böyle bir durumda ne yapacağımı kestiremiyorum. Evli olduğum zaman tabii ki eşimin görüşlerine önem veririm ve ortak bir karar almaya çalışırım."

Sorunlu eşler var
CEYLAN ÇALIŞKAN (Futbol menajeri)
"AYNI
şey Türkiye'de de yaşanıyor. Çoğu futbolcu, Anadolu takımlarına gitmek istemiyor. Genelde herkesin tercihi önce İstanbul, sonra Antalya, İzmir ve Ankara. Anadolu kulübünden aldığı paranın daha azına İstanbul'da, Ankara'da, Antalya'da top oynayan birçok futbolcu tanıyorum. Bunda eşlerinin, sevgililerinin çok büyük etkisi var. Ayrıca yabancı futbolcular da Türkiye'ye gelmek istemiyor. Paris takımına 1 milyon dolara giderken, Türkiye'ye gelirken en az 2-2.5 milyon dolar istiyorlar."

Kadınlar fedakâr
TURGAY BİÇER (Milli Takım eski montörü)
"TÜRKİYE'de
böyle bir şey yok. Ama İngiltere'de olması İngilizler'in kılıbık olduğu anlamına gelmez. İngiltere biraz daha anaerkil bir toplum. Kadınların, birlikteliklerde biraz daha fazla söz hakkı var, kararı birlikte alıyorlar. Türkiye'de ise farklı bir bakış tarzı var. Bizde futbol ekmek parası olduğu için kadın eşinin nerede oynayacağına karışmaz, tam tersine nerede olursa oraya gider, onu destekler. Gerektiği zaman fedakarlıklar yapar. Yani bizde İngiltere'dekinin tam tersi bir durum var."
Haberin fotoğrafları