kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bentley'i getirttim 4 ay için araba almak saçma!

ÖYKÜ YAZICIOĞLU ŞAMDAN PLUS
Bentley marka otomobilini Amerika'dan getirtmesi haber olan ünlü basketbolcu Hidayet Türkoğlu eşi Banu Türkoğlu ile Şamdan Plus dergisine konuştu: Burada 4 ay kalacağım, yeni araba almak saçma geldi. Ben de ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bentley'i getirttim 4 ay için araba almak saçma!
Türkiye'yi NBA'de temsil eden, Orlando Magic takımının başarılı oyuncusu Hidayet Türkoğlu ve eşi Banu Türkoğlu evlerinin kapısını Şamdan Plus dergisine açtı. Ünlü basketbolcu Bentley marka otomobilini Amerika'dan neden getirttiğini merak edenlere de yanıt verdi:

* Siz lise yıllarından beri tanışıyormuşsunuz. Nasıl oldu bu aşkın filizlenmesi?
Hidayet Türkoğlu: O zamanlar daha çok arkadaştık. Sadece telefonla görüşüyorduk. Hatta yüz yüze görüşme fırsatımız olmamıştı diyebilirim, eşimin de sınavları vardı zaten. Böyle 2 yıl devam etti. Okul bittikten sonra çıkmaya başladık. Bu da epeyce sürdü, ardından iş resmiyete bindi ve aile arasında sözlendik.

BANU BENİ UMURSAMADI!
* İlk karşılaştığınız anda neler hissettiniz?
Banu Türkoğlu: Sanırım yakınlığı beni etkiledi. Çok sıcakkanlıydı.
H.T.: Beni de samimi olması etkiledi, çünkü ben o zaman da basketbol oynuyordum ama o bana çok doğal davrandı. Yani beni sanki bir basketbol oyuncusu değilmişim gibi hissettirdi. O gün bugündür de böyle devam ediyor.

* Türkiye'ye geldiğinizde basından şikayet ediyor musunuz?
B.T.: Ben şikayet etmiyorum, çünkü basın beni tanımıyor. Eğer yanımda Hidayet yoksa yolda görenler benim kim olduğumu bilmezler.
H.T.: Ben ise işim gereği alıştım. Bulunmuş olduğum konumdan dolayı böyle oluyor ve inkar etmenin bir yararı yok. Hep basınla iyi ilişkiler kurmaktan yanayım.

* Sizin hakkınızda internette bir araştırma yaptığımda bu yaşta bu kadar para kazandığınız ve NBA'de oynadığınız için şımardığınıza dair yazılar var. Bu konu hakkındaki yormlarınız nedir?
H.T.: Bunlara gülüp geçiyorum, çünkü biliyorum ki insanlar bir şeyler yazıp çizecek. Benim de sevenim ve sevmeyenim var. Ama ben eğer bir yardım yapıyorsam ortaya çıkıp da bunu açıklamayı sevmem. Zaten öyle bir şey yaparsam yaptığım yardımın bir önemi de kalmaz diye düşünüyorum. Sonuçta benim kazandığım para alnımın teri ile kazandığım bir para ve yaşam açısından iyi bir para. Bunun da sorumluluklarını iyi bildiğimi düşünüyorum.

* Nasıl bir sezon geçirdiniz?
H.T.: Gerçekten iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum, verimliydi yani. Özellikle son üç senedir yani kontratımı imzaladıktan sonra inanılmaz derecede iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Bu da benim nasıl bir insan olduğumu gösteriyor, çünkü o kadar fazla miktarda paraya imza atmama rağmen hala en çok çalışan insanlardan biriyim. İşime her zaman önem veririm ve disiplinliyim. Sonuçta bu kadar parayı alıp yan gelip yatabilirdim ama kendime koyduğum hedefler var.

* Kazandığınız parayı iyi değerlendiriyor musunuz?
H.T.: İyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Mülk alıyorum, parayı koruma veya büyütme açısından yatırımlar yapıyorum. Söylediğim gibi çok küçük yaştan beni kendi paramı kazandığım için bunu öğrendim.

BİZ DE ÇOCUK İSTİYORUZ
* Gazetelerde Bentley marka bir arabanız olduğu ve Amerika'dan getirttiğiniz yazıldı.
H.T.: Şu anda garajda duruyor. Onun için de 'Niye getirdi?' diye çok haber çıktı ama sonuçta o arabayı Amerika'dan aldım. Sezon bittiği zaman 4-5 ay Türkiye'de kalıyorum. Orada arabanın yatmasını istemedim, buraya getirip Türkiye'de kullanmak mantıklı geldi bana. Ayrıca 2 bin dolara gemi ile 15 günde geldi, çünkü burada bir araba almak ve 9 ay garajda tutmak saçma geliyor. Bu nedenle de getirtip burada kullanıyorum. Bu da benim en doğal hakkım.

* Bentley'i seçmenizin bir nedeni var mı?
H.T.: Ben genelde spor arabaları seviyorum. Bentley, Ferrari'ye nazaran daha konforlu ve rahat geldi. Ama seneye ne olur bilemem.

* Yakın bir gelecekte çocuk yapmayı düşünüyor musunuz?
H.T.: Tabii istiyoruz. İkimiz de çocuklara bayılıyoruz. En kısa zamanda Allah sağlıklı bir bebek versin bize. Kız veya erkek hiç önemli değil zaten. Sağlıklı olsun yeter.
Haberin fotoğrafları