kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Karikatürist Ahmet Yılmaz: Başarı para ile ölçülmemeli!

Hiçbir film karikatür kadar komik olamaz

DENİZ AYYILDIZ
Leman dergisinin ünlü karikatüristi, 'Kıllanan Adam' ve 'Cümbür Cemaat'in yaratıcısı Ahmet Yılmaz; yazıp yönettiği 'Kutsal Damacana'yı anlattı: Hiçbir film karikatür kadar komik olamaz ama biz filmimiz ile bu çizgiyi yakaladık!..
Karikatürseverlerin yakından tanıdığı 'Kıllanan Adam'ın yaratıcısı Ahmet Yılmaz, karikatürleri kadar komik olduğunu iddia ettiği ilk filmini aralık ayında görücüye çıkarıyor. Yılmaz, fantastik-komedi tarzındaki 'Kutsal Damacana'nın hem senaryosunu yazdı, hem Kamil Aydın'la birlikte yönetti, hem de filmde ufak bir rol üstlendi. Röportaj yapmaktan pek haz etmeyen ünlü karikatüristi fazla 'kıllandırmamaya çalışarak' birkaç saat 'sohbet' etmeye ikna ettik! 5 yaşından bu yana bir film çekmeyi hayal ettiğini söyleyen Ahmet Yılmaz'la sinema serüvenini konuştuk.

YOĞURDUM EKŞİ DEĞİL


* Sinema düşündüğünüzden zor muymuş? Sinema dünyanın en zor işlerinden biri. Bir dünya yaratıyorsun ve içine insanları koyuyorsun.

* Karikatürlerinizi takip edenler aynı tadı filminizde de arayacaktır. Filmi yeterince komik bulmayabilirler... Bu tarz eleştirilere hazır mısınız? Hiçbir şey karikatür kadar komik olamaz ama biz 'Kutsal Damacana'da karikatür çizgisini yakaladık. İzleyenlerin çok güleceğine eminim. Elbette kimse 'yoğurdum ekşi' demez ama sinema yoğurt değil! Ben filmime o kadar güveniyorum.

* Filmin konusundan biraz bahseder misiniz? Semt rahibi Artin Vatikan'a gidiyor. Bu arada işsiz güçsüz bir gemi tayfası olan Fikret (Şafak Sezer) ve arkadaşı Asım (Ersin Korkut) kilisede yatmaya karar veriyor. Gece vakti iki kadın kilisenin kapısını çalıyor ve kendilerine papaz büyüsü yapıldığını söylüyor. Batıl inanışlara nükteli bir bakış var filmde.

* Böyle bir senaryo yazmak nerden aklınıza geldi? Benim karikatürlerim sinema filmi gibidir. Oğuz Aral da 'Böyle karikatür olmaz sinema karesi gibi, daha geniş olması lazım' derdi zaten. Ben 5 yaşından beri sinema aşığıyım. Her zaman düşündüğüm bir şeydi zaten.

* Filmin oyuncu kadrosunu Şafak Sezer'in kurduğuna dair haberler çıktı... Şafak Sezer de, Kamil de ben de oyuncular hakkında konuştuk. Diğer oyuncuları hep birlikte belirledik. Bunda ne sakınca var ki?

* Eyşan Özhim'i oynatma fikri kimden çıktı mesela? Eyşan konusunda hepimiz hemfikirdik zaten.

* Niçin tiyatro kökenli, eğitimli bir oyuncu değil de güzel bir manken oynatmayı seçtiniz? Yoo, biz aslında önce Nicole Kidman ve Meg Ryan'a teklif götürdük. Ama onların işleri varmış! (Kahkahalar)

*
İlk bakışta 'Filmde komedi var, fantastik öğeler var, eh bir de güzel bir kadın oynatalım da tamam olsun' gibi düşünülmüş gibi geliyor insana... Eyşan Özhim, filmde seksapelini öne çıkaran bir rolde değil. 'Fitness center' sahibi bir iş kadınını canlandırdı. Oynatmamalı mıydık yani?

* 'Filmde sevişme sahnesi vardı da Eyşan Hanım oynamak istemedi' diye haberler çıktı... Kesinlikle böyle bir şey yok. Sadece seviştiklerini ima eden bir sahne var o kadar. Erotizm söz konusu değil filmde. Ama zaten öyle bir sahne olsaydı da Eyşan'ın oynamayacağını düşünmüyorum. Çok disiplinli çalıştı.

* Şafak Sezer'i nasıl buluyorsunuz peki? Diğer komedyenlerden farkı nedir sizce? Şafak Sezer'in dram da oynayabileceğine inanıyorum. Onun diğer arkadaşlardan farkı budur. Benim elimde şu anda üç film senaryosu daha var. Onları da hayata geçirmeyi planlıyorum.

* Ne tür projeler onlar? Biri yol filmi, aksiyon. Diğeri yine fantastik bir film. Üçüncüsü ise dram. Kısmet olursa hepsini çekeceğiz.
Haberin fotoğrafları