kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SUNA DUMANKAYA
MUCİZE FORMÜLLER

Topuk dikenleri artık sorun değil!

* Suna Hanım merhaba. Benim sorunum topuk dikeni. Bugüne kadar gittiğim hiç bir doktor çözüm bulamadı, tedavilerden bir sonuç alamadım. Sizin bana bir öneriniz olabilir mi?

Topuk dikeniniz düşünceye kadar lahananın yumuşak yaprağının içine 1 tatlı kaşığı şap tozu, 1 tatlı kaşığı deniz tuzu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağını sürüp, problemli bölgeyi sarın. Üzerini bir tülbentle örtüp, 2 saat bekletin. Daha sonra yıkayıp, beyaz vazelin ve limon suyu sürün. Her gün yaptıkça deriniz kalkacaktır. En sonunda topuk dikeniniz düşecektir.

Önce kolesterol testi sonra temizlik
Ben 15 yaşında bir gencim. Benim sorunum alnımda ve yanaklarımın kenarında oluşan yağ bezeleri. Ne yapsam bir türlü geçmedi. Sizce bu yağ bezelerinden kurtulmak için ne yapmalıyım?

Öncelikle doktora gidip bir kolestrol testi yaptırmanızda fayda var. Ayrıca iyi bir cilt uzmanına gidip cildinizi temizletmeniz yararlı olacak. Bu arada yediklerinize dikkat etmeli; baharatlı ve yağlı gıdalardan uzak durmalısınız. Bol bol da su tüketmelisiniz. Size önerim; 1 kahve fincanı doğal suyun içine 1/2 fincan elma sirkesi koyun. Yüzünüzü bununla silin. Sirkenin antiseptik özelliği olduğu için iyi gelecektir. Gün içinde yüzünüzü temiz tutmaya dikkat edin. 1 tutam papatyayı çay gibi demleyin soğuyunca yüzünüze kompres yapın.

Her derde deva bitkiler

* Çitlenbik: Şişmanlatır. Ayak terlemesinin önlenmesine faydalıdır. Saçların siyahlaşmasına yardımcı olur. Mide ağrılarına ve ishale iyi gelir.

* Böğürtlen: Tansiyona ve böbrek kumlarına iyi gelir. Kanı temizler. Şekere, basura, diş eti iltihaplarına karşı birebirdir. İdrar söktürücü olarak faydalıdır.