kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kanadalı Huclok’un çabalarını takdirle karşılayan vatandaşlar, olayın ardından sarılıp tokalaştıkları güzel turiste teşekkürlerini alkışlarla ifade etti.

Turistin 'öpücüğü' hayata döndürmedi

Ali BALCI - Deniz DER?N MERKEZ
Eminönü sahilinde boğulan Mikail Yılmaz'a fizyoterapist Sandra müdahale etti. Kanadalı turistin suni teneffüs ve kalp masajı yaptığı adam kurtarılamadı..
Serinlemek için Eminönü sahilinde denize girerken boğulan adam, aynı yerde yüzen Kanadalı turistin tüm çabalarına rağmen yaşama döndürülemedi. Üzücü olay önceki gün öğlen saatlerinde Eminönü Cankurtaran sahilinde meydana geldi. Sıcaktan bunalan işçi emeklisi Mikail Yılmaz (65) serinlemek için denize girdi. Boğazın akıntılı sularında bir süre yüzen Yılmaz, daha sonra vatandaşlar tarafından su yüzeyinde hareketsiz dururken fark edildi. Yılmaz, denizde yüzen vatandaşlar tarafından kıyıya çıkartılırken olay yerine ambulans çağırıldı. Ambulansın gelmesi beklenirken kıyıdaki kayalıklar üzerine yatırılan Yılmaz'a ilk müdahaleyi aynı yerden denize girmekte olan Kanadalı turist Sandra Huclok yaptı. Huclok, ambulans gelene kadar suni teneffüs ve kalp masajı yaparak Yılmaz'ı hayata döndürmeye çalıştı. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında Yılmaz'ı yaşatmak için çırpınan Sandra Huclok, sağlık ekipleri gelene kadar yaşlı adamın başından ayrılmadı. Olay yerine yarım saat sonra gelen ambulansla Haseki Hastanesi'ne kaldırılan evli ve 1 çocuk babası Mikail Yılmaz, doktorların da tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

'KALP ATIŞLARI DURMUŞTU'
Kanada'da fizyoterapist olduğunu söyleyen Huclok, "Tatil için Türkiye'ye geldim. Bir süredir İstanbul'dayım. Havaların sıcaklığı nedeniyle denize girmeye karar verdim. İnsanların kıyıda telaş içinde toplandıklarını görünce birinin boğulma tehlikesi geçirdiğini fark ettim. Yanlarına gittiğimde müdahale edebilecek kimse olmadığını fark ettim. İlk yardım kurallarını bildiğimden ben müdahalede bulundum. Kalp atışları durmuştu. Elimden gelen her şeyi yaptım" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları